.

Υπερσύγχρονο σύστημα ασφάλειας υπολογιστών σχεδιάζει το Πεντάγωνο


Το αμερικανικό Πεντάγωνο προγραμματίζει να προσλάβει ιδιωτική εταιρία προκειμένου ν' αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο σύστημα ασφάλειας υπολογιστών, προϋπολογισμού άνω των 600 εκατ. δολαρίων. Το σύστημα αυτό, θα αξιοποιηθεί από ειδική υπηρεσία ασφαλείας, η οποία συστήθηκε την προηγούμενη χρονιά, μετά την ηλεκτρονική παραβίαση του δικτύου υπολογιστών του πενταγώνου, με συνέπεια τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων για περίπου 22 εκατομμύρια υπαλλήλους, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Reuters.

Η ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες θα προσδιοριστεί πριν από την 30ή Σεπτεμβρίου (τέλος του οικονομικού έτους 2016), ενώ θα προηγηθούν συναντήσεις ειδικών του Πενταγώνου με εκπροσώπους των εταιριών στους οποίους θα τεθούν οι προδιαγραφές του συστήματος, σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Χέιλ υποδιευθυντή Πληροφοριών του Πενταγώνου στον τομέα ασφαλείας του κυβερνοχώρου.

Σε συνέντευξή του στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, ο Χέιλ τόνισε ότι η οργάνωση και λειτουργία του νέου συστήματος θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, ενώ η πρόοδος του θα δοκιμαστεί σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε απλές παρουσιάσεις από τις εταιρίες ή την εταιρία που θ' αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

Στο σχετικό διαγωνισμό αναμένεται ότι θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρίες της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, όπως οι εταιρίες General Dynamics Corp, Raytheon Co, Lockheed Martin Corp, αλλά και η Northrop Grumman Corp.

Ο Λευκός Οίκος συγκρότησε τον προηγούμενο μήνα μία νέα υπηρεσία ερευνών, αντικαθιστώντας γραφειοκρατικές δομές που είχαν την ευθύνη για τη διενέργεια άνω των 2 εκατομμυρίων ελέγχων ασφάλειας για τα προσωπικά στοιχεία των υπαλλήλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και της αμυντικής βιομηχανίας. Τον χειρισμό των συστημάτων τεχνολογίας ΙΤ της νέας υπηρεσίας θα την έχει το αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας στη διαχείριση πληροφοριών/

Ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου για το 2017 προβλέπει κονδύλια 95 εκατ. δολαρίων για την αρχική χρηματοδότηση του συστήματος, ενώ προβλέπει τη διάθεση επιπλέον πόρων οικονομικού ύψους 520 εκατ. δολαρίων μέχρι το οικονομικό έτος 2021, αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Βαλερί Χέντερσον.

Τα πρώτα τμήματα του συστήματος αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία κατά την έναρξη του οικονομικού έτους 2018 ή και νωρίτερα, με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους να δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία. Η τεχνολογική δομή του συστήματος θα διευκολύνει τη διερεύνηση, αλλά και τη διασταύρωση στοιχείων των υπαλλήλων των αμερικανικών υπηρεσιών και υπουργείων που ασχολούνται με καθήκοντα και αποστολές, που χαρακτηρίζονται «απόρρητες», περιλαμβάνοντας λεπτομέρειες από τα οικονομικά τους στοιχεία μέχρι και για τον τρόπο που ταξιδεύουν.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.