.

Ξεκινά σήμερα το σεμινάριο αφάλειας γηπέδων



Σήμερα θα διεξαχθεί το καθιερωμένο ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης υπευθύνων ασφαλείας σε αγωνιστικούς χώρους όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπεύθυνοι ασφαλείας των ΠΑΕ τόσο της Super League, όσο και της Football League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 22/3 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το καθιερωμένο σεμινάριο εκπαίδευσης υπευθύνων ασφαλείας σε αθλητικούς χώρους, με τη συμμετοχή των υπευθύνων και αναπληρωτών υπευθύνων ασφαλείας ΠΑΕ Super League και Football League.

Το σεμινάριο, που διοργανώνει ετησίως από το 2008 η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι υποχρεωτικό για όλους τους υπευθύνους των ΠΑΕ, καθώς αποτελεί πιστοποίηση για τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο.

Εφέτος, ειδικό βάρος στο σεμινάριο θα δοθεί σε θέματα τρομοκρατικής απειλής και ναρκωτικών, αλλά και στην ελληνική σύγχρονη πραγματικότητα, γι’ αυτό επελέγησαν Έλληνες εξειδικευμένοι εκπαιδευτές. Το πρόγραμμα πρόκειται να ανοίξει ο Αντιστράτηγος ε.α. Ασημάκης Γκόλφης που θα κάνει συνοπτική παρουσίαση της εκπαιδευτικής τακτικής και στρατηγικής στελεχών του ποδοσφαιρικού αθλήματος, ενώ εισηγήσεις θα γίνουν από τον επίσης Αντιστράτηγο ε.α. Αλέξανδρο Ξανθάκο με θέμα «Η τρομοκρατική απειλή και οι μηχανισμοί της ως μέσα αθλητικής βίας», από τον Κωσνταντίνο Φαββατά της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. και τον εκπαιδευτή υπηρεσιών ασφαλείας Κωνσταντίνο Σοβάρα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Event Stewarding Training & Consultancy U.K., με την οποία συνεργάζεται η ΕΠΟ τα τελευταία 8 χρόνια σε θέματα ασφάλειας αγώνων και διοργανώσεων. Η ESTC είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας στον κόσμο σε αυτό τον τομέα και έχει συνεργαστεί στον σχεδιασμό κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων παγκοσμίως όπως τα Μουντιάλ του 2010 και 2014, το Euro 2012, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου (2012) κ.λπ. Τα στελέχη της συνεργάζονται στενά με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας σε διάφορες επιτροπές που αφορούν στη διοργάνωση αγώνων και πρόληψης-αντιμετώπισης θεμάτων ασφάλειας, καθώς και αθλητικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.