.

Ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας εμπορευμάτων


Βασικός πυλώνας για την αποτροπή κλοπών των προϊόντων που βρίσκουμε στα ράφια των εμπορικών καταστημάτων αποτελούν οι λύσεις EAS και όχι μόνο. Στην Ελλάδα, υπάρχουν επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν πολύ αξιόλογους κατασκευαστικούς οίκους που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα. Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε στελέχη αυτών των εταιριών για να μας αναδείξουν τα χαρακτηριστικά αυτής της αγοράς. 

Ηλεκτρονικός αντικλεπτικός εξοπλισμός επιτήρησης Ευρωπαϊκής σχεδίασης και κατασκευής από την ΟPTEPHSISSA

Νίκος Νικολαΐδης
Sales and technical manager
OPTEPHSIS SA

Συνέπεια και αφοσίωση είναι οι δυο έννοιες που κυριαρχούν στην ΟPTEPHSIS SA, στις σχέσεις που την διέπουν με τους συνεργάτες της που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της και τον ολοκληρωμένο αντικλεπτικό εξοπλισμό της.

Πιστεύουμε ότι με τις προσθήκες, της μακρόχρονης εμπειρίας μας on field, της εξειδίκευσης μας στην μελέτη και εφαρμογή λύσεων ΕΑS όλων των εκδοχών τους (ΑΜ/RF/EM/FD/MW), την συνεχή και αδιάλειπτη εκπαίδευση μας στις τεχνολογικές εξελίξεις, αποτελούν τον βέλτιστο συνδυασμό και το εχέγγυο για την επίτευξη σταθερών, ασφαλών και μακράς πνοής συνεργασιών στο ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αγοράς.

Συνέπεια και αφοσίωση, σύνδεση λόγου και πράξεων από τους συνεργάτες και προμηθευτές τους, είναι τα βασικά ζητούμενα του κάθε ιδιοκτήτη καταστήματος, είτε αυτός διαθέτει ένα “μικρό” κατάστημα είτε είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εμπορικής αλυσίδας. 

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων από την OPTEPHSIS SA, συνδυάζεται με την αντιπροσώπευση στην Ελληνική αγορά αξιόπιστου και δοκιμασμένου εξοπλισμού του Ευρωπαϊκού κατασκευαστικού R&D οίκου DEXILON με βάση την Valencia της Ισπανίας (www.dexilon.com). Η εταιρεία DEXILON, σχεδιάζει και κατασκευάζει αποκλειστικά συσκευές EAS των δυο βασικών τεχνολογιών για την αντικλεπτική προστασία των εμπορευμάτων που είναι οι συσκευές ΑΜ (ακουστομαγνητικες) και οι συσκευές RF (ραδιοσυχνότητας).

Περαιτέρω η DEXILON σχεδιάζει και κατασκευάζει αυτόνομες συσκευές που δύναται και να προσαρτηθούν στους αντικλεπτικούς αισθητήρες όπωςQ

COUNTER PEOPLE, για τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών δεδομένων αναφορικά με την επισκεψιμότητα πελατών κατά την διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος.

MAGNET DETECTOR, για τον εντοπισμό και κατάδειξη εισερχομένων στο κατάστημα ατόμων που φέρουν απασφαλιστες και απομαγνητιστες αντικλεπτικών ετικετών.

TINFOILDETECTOR, για τον εντοπισμό θωρακισμένων τσαντών, σακιδίων booster bags,κλπ

JAMMER DETECTOR, για τον εντοπισμό και κατάδειξη μηχανισμών παρεμβολών που φέρουν υποψήφιοι κλέφτες 

RFID

REMOTE ACCESS. για επίβλεψη συλλογή δεδομένων, παραμετροποίηση του συστήματος και των περιφερικών συσκευών του από απόσταση

Για εμάς εδώ στην OPTEPHSIS AE , η πρόκληση που έχει ανατείλει τα τελευταία χρόνια είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών των retailers, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί «αντικλεπτικές κεραίες» σε “οικονομική τιμή” διαδικτυακά ή από διάφορες εισαγωγικές εταιρείες και δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τα προϊόντα τους ακόμα και όταν αυτά βρίσκονται εντός της υποχρεωτικής από τον Νόμο διετούς εγγύησης.

Αυτή η έλλειψη συνέχειας, συνέπειας και επαγγελματισμού στην αγορά προϊόντων ΕAS μας προσφέρει επιπρόσθετες δυνατότητες, νέων αμοιβαία επωφελών συνεργασιών τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στις αγορές γειτονικών χωρών.

Με εμπειρία 35 ετών και απόλυτη αξιοπιστία 

Μιχάλης Παπαδάτος
Technical Director & Key Account Manager
SENSORBETA S.a

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης ένδυσης – υπόδησης – ηλεκτρονικών – αξεσουάρ – οπτικών – super market κ.τ.λ. μέσα στα πλαίσια εξυπηρέτησης της πελατείας τους αλλά και προσπαθώντας να αυξήσουν τα έσοδά τους σε μία περίοδο κρίσης αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και οι απώλειες των εμπορευμάτων λόγω κλοπών.

Οι απώλειες προέρχονται συνήθως από ερασιτέχνες που εξωθούνται στην κλοπή λόγω ανέχειας, για ιδίαν χρήση, ή από επαγγελματίες για να πωλήσουν τα κλοπιμαία σε χαμηλή τιμή στη «μαύρη αγορά».

Σύμφωνα με τη βασική αρχή του marketing εάν οι καταστηματάρχες εκθέτουν τα εμπορεύματα των καταστημάτων τους εμφανώς, έχουν σίγουρα αυξημένες πωλήσεις.

Πρέπει όμως να τα προφυλάσσουν με σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα, τα οποία θα ασφαλίζουν τα προϊόντα από κλοπή, με όσο το δυνατόν διακριτική παρουσία και εφαρμογή.

Η SENSORBETA, η εταιρεία που έφερε πρώτη τα αντικλεπτικά συστήματα στην Ελλάδα, με εμπειρία 35 ετών και αντιπροσωπεύοντας τους πλέον προηγμένους – αξιόπιστους κατασκευαστές, όπως τη GUNNEBO GATEWAY, την SENSORMATIC, την SHOPGUARD, την SOLVATRONICS κ.τ.λ. μπορεί να εξοπλίζει τα καταστήματα με τα κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα, ανάλογα με τον συγκεκριμένο χώρο και το είδος του εμπορεύματος.
  • Αντικλεπτικά Συστήματα Προστασίας Εμπορευμάτων (Eas):
ü Τεχνολογίας RF & AM κατάλληλα για κάθε είδους κατάστημα με αντικλεπτικούς στόχους μίας χρήσης (ταινίες) ή επαναχρησιμοποιούμενους – ασφαλείας.

ü Τεχνολογίας ΕΜ για βιβλιοθήκες δανειστικές ή όχι.

Όλα τα συστήματα έχουν μοντέρνο design και αξιόπιστη απόδοση καλύπτοντας εισόδους – εξόδους μεγάλων αποστάσεων σε κάθε είδος εμπορεύματος.
  • Συστήματα Επιτήρησης – CCTV (Κάμερες – Καταγραφικά – Μεταφορά Εικόνας) - Υψηλής ποιότητας και ανάλυσης. Ανεπτυγμένο λογισμικό απομακρυσμένου ελέγχου και ανάλυσης στοιχείων (video analytics).
  • Συναγερμοί – Πυρανίχνευση: Με κέντρο λήψεως σημάτων ψηφιακής τεχνολογίας 24ώρου παρακολούθησης σημάτων + εικόνας.
  • Αυτόματα Συστήματα Διαχείρισης Μετρητών (Έξυπνα Ταμεία) - Κλειστό κύκλωμα διαχείρισης μετρητών. Μηδενικά λάθη ή απώλειες/κλοπές, με ταχύτατες συναλλαγές.
  • Καλωδιακά Συστήματα Προστασίας Ηλεκτρονικών Συσκευών.
  • RFID – Νέας τεχνολογίας με απλούστερη και οικονομική εφαρμογή.
  • Συστήματα Καταμέτρησης με πλούσια προγράμματα ανάλυση στοιχείων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, το τεχνικό και εμπορικό μας τμήμα είναι στη διάθεσή σας. 


Η νέα εποχή της Πρόληψης Απωλειών – Τάση τεχνολογιών στην αντικλεπτική προστασία

Ιωάννης Τόλλιας
Διευθυντής Β. Ελλάδος
Οδέσους Α.Ε.

Η ανοδική πορεία υιοθέτησης της διπλής τεχνολογίας RFID - EAS και η αξιοποίηση της πληροφορίας, δίνουν στους εμπόρους λιανικής τα μέσα ώστε και η αγοραστική εμπειρία του πελάτη να αναβαθμιστεί, αλλά και η πρόληψη απωλειών να επωφεληθεί από τα δεδομένα κίνησης των εμπορευμάτων. Η διπλή RFID-EAS τεχνολογία ολοκληρώνει τον κύκλο της επένδυσης στο RFID, καθώς συστήματα απογραφής βασισμένα μόνο σε RFID αφαιρούν μόνο τα προϊόντα που πωλούνται, και όχι τα κλεμμένα. Η διπλή τεχνολογία μπορεί να καταγράψει εύκολα τα αντικείμενα που περνούν από το σημείο εξόδου και να ενημερώσουν την απογραφή σε πραγματικό χρόνο. Επιπροσθέτως η διπλή τεχνολογία είναι πολύ αποτελεσματική στην ανίχνευση εσωτερικής κλοπής σε επίπεδο εμπορεύματος, καθώς αυτά που λείπουν μπορεί να συσχετιστούν με τις βάρδιες των εργαζομένων.

Όλα είναι η συνέργεια μεταξύ του εξοπλισμού, του λογισμικού, των ετικετών και της συμμόρφωσης στις διαδικασίες, που καθιστά εφικτή τη στιγμιαία ανίχνευση στο σημείο εξόδου, καθώς και η ποιότητα των δεδομένων για μεταγενέστερη ανάλυση.

Η λεπτομέρεια των δεδομένων σε επίπεδο στοιχείου επιτρέπει την περαιτέρω ανάλυση, βοηθώντας στον εντοπισμό προτύπων κλοπής και δίνοντας τη δυνατότητα προγνωστικής ανάλυσης για τους πιθανούς κινδύνους στην προστασία των εμπορευμάτων και τα περιστατικά ORC (οργανωμένου εγκλήματος λιανικής).

Το λιανικό εμπόριο πώλησης μοχλεύει τα δεδομένα της ετικέτας RFID τόσο από το κατάστημα όσο και από όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, για τη δημιουργία συνδυασμών εμπορευμάτων προσαρμοσμένων στην αγοραστική ζήτηση και υπηρεσίες προσανατολισμένες στον πελάτη.

Μια εταιρεία με πείρα και πολλαπλές λύσεις

Η Οδέσους ΑΕ, επίσημος αντιπρόσωπος της Checkpoint Meto Systems στην Ελλάδα και Κύπρο, διαθέτει πολυετή πείρα τόσο στις τεχνολογίες πρόληψης των απωλειών, όσο και σε υπηρεσίες & προϊόντα που δίνουν λύσεις σε πολλαπλούς τομείς αναγκών του λιανικού εμπορίου και εν γένει του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως: Αντικλεπτικές Αντένες & Ετικέτες - Καλωδιακά συστήματα για ηλεκτρονικές συσκευές - Προστασία προϊόντων υψηλών απωλειών με εξειδικευμένες λύσεις για κάθε τύπο εμπορεύματος - Ψηφιακό HD CCTV (Analog & IP) - Έλεγχος Πρόσβασης - Ετικετογράφοι & ετικέτες - Ανάρτηση τιμών & αφισών - Digital signage - Παρακολούθηση & Data Mining Ταμειακών Συναλλαγών - Καταμέτρηση Επισκεπτών - Συστήματα Προτεραιότητας - Ελεγκτές γνησιότητας χαρτονομισμάτων, καταμετρητές νομισμάτων και χαρτονομισμάτων - Δικτυακά χρηματοκιβώτια (smart safes) - Διαχείριση Parking - Γεννήτριες Ομίχλης - Μηχανικές, μηχανοτρονικές & ηλεκτρονικές κλειδαριές.

Στην Οδέσους, η σχέση με τον πελάτη δεν περιλαμβάνει μόνο την πώληση προϊόντων, καθώς οισυμβουλευτικές υπηρεσίες και η μεταφορά της γνώσης στην πρόληψη των απωλειών, είναι το στοιχείο που καθιστά μια επένδυση σε τεχνολογικό εξοπλισμό, σε εργαλείο προστασίας του ενεργητικού και ικανοποίησης του πελάτη.

Η Οδέσους πέραν του τομέα της λιανικής, έχει αναλάβει και φέρει εις πέρας έργα συστημάτων ασφαλείας, σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανικές & στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κέντρα logistics & εμπορικά κέντρα, επιβατηγά πλοία, κυβερνητικά κτήρια & τράπεζες.

Σημεία δράσης για τη βελτίωση της αντικλεπτικής προστασίας

Θέλοντας να δώσουμε τροφή για σκέψη, στους υπευθύνους πρόληψης απωλειών, για τους τρόπους που μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της επιχείρησής τους, παρουσιάζουμε εν συντομία μερικά χρήσιμα σημεία δράσης, που θα συμβάλλουν στην στρατηγική ανάπτυξης για το 2016:
  • Προχωρήστε πέρα από την Πρόληψη Απωλειών. Ακριβή στοιχεία για την επισκεψιμότητα, την κίνηση των αποθεμάτων και τις πωλήσεις, είναι το εργαλείο που σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Τα σύγχρονα data-centric συστήματα EAS παρέχουν σχετικά analytics για τις αγοραστικές συνήθειες και αποκαλύπτουν την επίδραση των επενδύσεων μάρκετινγκ στα καταστήματα. Οι λιανικές επιχειρήσεις του μέλλοντος θα είναι εκείνες που χρησιμοποιούν τα δεδομένα, για να αξιοποιήσουν τις ιδέες για την επιχείρησή τους, που άλλως θα είχαν παραμείνει κρυφές και να βελτιστοποίησουν τις επιχειρηματικές πρακτικές τους αναλόγως.
  • Κατανόηση της Ορατής Προστασίας Εμπορευμάτων (Visible Merchandise Protection [VMP]). Τα καταστήματα που επιλέγουν την υιοθέτηση μιας στρατηγικής VMP για να ενισχύσουν την αποτροπή των αντικλεπτικών συστημάτων, τοποθετούν διαφανείς ετικέτες στα προϊόντα, ειδική σήμανση στο κατάστημα & πλήρως ορατές αντικλεπτικές αντένες. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας & της διαφάνειας, μπορεί να μειώσει τις κλοπές και ταυτόχρονα καθησυχάζει τους πελάτες πως βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
  • Προσδιορίστε το ROI στην EAS σας. To ROI της EAS, μπορεί να ποσοτικοποιηθεί από τις μειωμένες απώλειες, την μείωση των out-of-stocks και την αύξηση των πωλήσεων. Αν μπορείτε να δείξετε πόσο γρήγορα η επένδυση EAS μπορεί να συμβάλει στα κέρδη, σε τόσο καλύτερη θέση θα είστε ώστε να επιχειρηματολογήσετε για την αύξηση των δαπανών για στις σχετικές τεχνολογίες.
  • Επανεξετάστε τις υπάρχουσες διαμορφώσεις για την έξοδο σε νέα καταστήματα και ανακαινίσεις. Τα νέα καταστήματα θα έχουν εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό και αυτό είναι μια ευκαιρία για να εισαγάγετε βελτιωμένη υποδομή EAS. Δείτε την έξοδο από μια νέα οπτική γωνία – αυτή του πελάτη και της αγοραστικής εμπειρίας, αλλά και αυτή της πιο αποτελεσματικής αποτρεπτικής όσο αφορά τις κλοπές. Αξιολογήσετε κατά πόσο αντένες RFID-EAS ή ακόμη και εναέριες λύσεις, ταιριάζει καλύτερα στην εσωτερική αρχιτεκτονική και την στρατηγική LP. Πόσο ορατές θα πρέπει να είναι; Έχετε μήπως ήδη αντένες που μπορούν να αναβαθμιστούν σε διπλή τεχνολογία RFID-EAS και να βοηθήσουν με τη διαχείριση των αποθεμάτων;
  • Πειραματιστείτε με RF-RFID DualTags. Οι Dual Tags δίνουν την δυνατότητα διαχείρισης των αποθεμάτων σε επίπεδο στοιχείου, για πολύπλοκες, υψηλής ποσότητας μονάδες, όπως καλλυντικά, φάρμακα και είδη ένδυσης. Τοποθετώντας ετικέτες RFID στα προϊόντα στην παραγωγή (source-tagging), καθίσταται δυνατή η παρακολούθησή τους σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και προστατεύονται από την τυχόν εκτροπή ή της παραποίησης της ταυτότητάς τους. Αν υφίσταστε απώλειες σε συγκεκριμένη γκάμα εμπορευμάτων υψηλής αξίας, αλλά θέλετε απτές αποδείξεις, πριν επενδύσετε ευρέως σε RFID, τότε προϋπολογίστε μια δοκιμή μικρής κλίμακας, για να αξιολογήσετε την επένδυση σε σχέση με το ROI.
  • Ερευνήστε πώς η τεχνολογία RFID μπορεί να είναι χρήσιμη πέραν των πωλήσεων.Οι διαχειριστές LP που αναζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση των κλοπών, πρέπει να διευρύνουν την εστίασή τους πέρα από το shoplifting. Οι εσωτερικές κλοπές, το sweethearting μέσω omni-channel και οι απάτη προμηθευτών εμφανίζονται συχνά στις αποθήκες και τα κέντρα διανομής. Χρησιμοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού σε συνεργασία με την αλυσίδα εφοδιασμού, το τμήμα IT θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε τις διαδικασίες logistics, όπως η αποστολή και η παραλαβή, η συλλογή και η συσκευασία και η πληρότητα του omni-channel.
  • Ερευνήστε την αξία των Δεδομένων για τα Αποθέματα σε Πραγματικό Χρόνο και την Αποτροπή των Κλοπών. Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο είναι το κλειδί για τη διαχείριση των out-of-stocks και την ικανοποίηση του πελάτη. Αν οι διαχειριστές του καταστήματος μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο, τα ράφια όπου τα αποθέματα είναι χαμηλά, μπορούν να πάρουν αποφάσεις κατανομής του υπάρχοντος stock και της εκτροπής πόρων του προσωπικού. Δεδομένα πραγματικού χρόνου που είναι εύκολα προσβάσιμα από τους διαχειριστές σε κίνηση, μέσω φορητών συσκευών, θα δώσουν πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
  • Παραμείνετε ενημερωμένοι για τα trends στις κλοπές και τις απώλειες. Έχοντας σαφή την μεγάλη εικόνα διεθνώς, οι διαχειριστές μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την κατανομή του προϋπολογισμού. Το Global Retail Theft Barometer παρέχει πλούτο πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα υψηλών απωλειών, στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι ομάδες διαχείρισης για ον έλεγχο των αποθεμάτων και την πρόληψη των απωλειών.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.