.

Ρομπότ, προηγμένα συστήματα συναγερμού & drones εναντίον διαρρηκτών

Νέα προηγμένα συστήματα προστασία των κατοικιών μας από επίδοξους εισβολείς


Η αμερικανική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας ADT έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία περιγράφεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας που θα μπορεί να διαθέσει στους πελάτες της μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το σύστημα αυτό θα αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα διαφόρων παραγόντων που θα προστατεύουν ένα σπίτι και θα αποθαρρύνουν τους επίδοξους εισβολείς να επιχειρήσουν να το παραβιάσουν.

Το σύστημα

Το πρώτο επίπεδο ασφαλείας του συστήματος θα έχει να κάνει με ένα ρομπότ που κατά την διάρκεια της απουσίας των κατοίκων από το σπίτι θα κινείται μέσα σε αυτό, θα ανάβει τα φώτα και γενικά θα κάνει ότι χρειάζεται για να δείχνει ότι βρίσκεται κάποιος μέσα. Αν παρά τις κινήσεις του ρομπότ κάποιος διαρρήκτης αποφασίσει τελικά να μπει στο σπίτι δράση θα αναλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού που μόλις διαπιστώσει ότι κάποιος άγνωστος προσπαθεί να εισβάλει στο σπίτι ή έχει ήδη μπει μέσα σε αυτό θα αναλαμβάνει δράση.

Αρχικά θα εξαπολύει εναντίον του εκπομπές φωτός και έντονους ήχους που θα τον αποπροσανατολίζουν και γενικά θα δυσκολεύουν την προσπάθεια του. Ο συναγερμός θα αποτελείται από πολλές κάμερες που θα καταγράφουν συνεχώς τον εισβολέα και θα του ανακοινώνουν ότι έχει διαπιστωθεί η εισβολή και έχει ήδη ειδοποιηθεί η αστυνομία. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι όμως ότι το σύστημα συναγερμού θα έχει καταχωρημένο στην μνήμη του ένα κατάλογο με τα πρόσωπα σεσημασμένων κακοποιών και σε περίπτωση που ο εισβολέας έχει ακάλυπτο το πρόσωπο του θα κάνει άμεσα τον σχετικό έλεγχο. Αν το σύστημα ταυτοποιήσει τον εισβολέα με κάποιον από την σχετική λίστα θα του πει ότι γνωρίζει ποιος είναι και θα αναφέρει το όνομα του ζητώντας του να αποχωρήσει άμεσα. Επιπλέον το σύστημα συναγερμού θα μπορεί να επικοινωνεί με άλλα αντίστοιχα των γειτονικών σπιτιών και σε περίπτωση που κάποιο εντοπίσει ένα άγνωστο άτομο στην περιοχή ή κάποια ύποπτη συμπεριφορά θα δίνει σήμα στα υπόλοιπα για να τεθούν σε ετοιμότητα.

Το κυνήγι

Αν κάποιος διαρρήκτης δεν κάνει πίσω από τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας του σπιτιού και τελικά εισβάλει σε αυτό βγαίνοντας θα έρθει αντιμέτωπος με τα… κατασταλτικά μέσα του συστήματος. Κατά την έξοδο του από το σπίτι κρυφοί μηχανισμοί θα ψεκάζουν τον διαρρήκτη με υγρά ή βαφές που δεν θα μπορεί να αφαιρέσει και έτσι αν εντοπιστεί στη συνέχεια από τους αστυνομικούς θα είναι άμεση η σύλληψη τους. Ταυτόχρονα με τον ψεκασμό ο εισβολέας φεύγοντας θα έχει παρέα ένα drone που θα τον ακολουθεί και φυσικά θα παρέχει πληροφορίες για τις κινήσεις του στις διωκτικές αρχές.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.