.

Τα ασύρματα ποντίκια ευάλωτα σε hacking



Η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων Bastille ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα κενό ασφαλείας στα ασύρματα ποντίκια το οποίο επιτρέπει σε κάποιον κακόβουλο να αποκτήσει τον έλεγχο του πληκτρολογίου στο οποίο είναι συνδεδεμένο το ποντίκι.

Το κενό

Τα ασύρματα ποντίκια χρησιμοποιούν κωδικοποιημένα σήματα για αν επικοινωνήσουν με τους υπολογιστές. Οπως ανακάλυψαν οι τεχνικοί της εταιρείας υπάρχει τρόπος να καταφέρει κάποιος να στείλει ένα τέτοιο σήμα σε ένα υπολογιστή και να αποκτήσει τον έλεγχο του. Στην ουσία το σήμα που θα στείλει ο χάκερ «παραπλανά» τον υπολογιστή επιτρέποντας του την πρόσβαση επειδή νομίζει ότι το σήμα προέρχεται από το ασύρματο ποντίκι με το οποίο είναι συνδεδεμένος. Το κακό σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος προηγμένος και υψηλού κόστους εξοπλισμός για να πετύχει αυτό το κόλπο.

Ο χάκερ χρειάζεται μόνο μια κεραία και ένα τσιπάκι ασύρματης δικτύωσης εξοπλισμός που κοστίζει περί τα 20-30 ευρώ. Το δεύτερο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι εκείνος που θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο ενός υπολογιστή που λειτουργεί με ασύρματο ποντίκι δεν χρειάζεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν και να κινδυνεύει ενδεχομένως να γίνει αντιληπτός. Οπως αναφέρει η Bastille η απόκτηση του ελέγχου ενός τέτοιου υπολογιστή μπορεί να γίνει από απόσταση 180 μέτρων! Η ανακάλυψη αναμένεται να οδηγήσει στην αλλαγή της τεχνολογίας των ασύρματων ποντικιών ώστε η σχέση τους με τους υπολογιστές να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.