.

Το ISIS θέλει να πραγματοποιήσει θεαματικές επιθέσεις αναφέρει η Βρετανική Αστυνομία


Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θέλουν να διαπράξουν «τεράστιου εύρους και θεαματικές» επιθέσεις εναντίον της Βρετανίας και γενικότερα στόχων που αντιπροσωπεύουν τον δυτικό τρόπο ζωής, προειδοποίησε σήμερα ένας ανώτατος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών μονάδων στη Βρετανία.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Μάρκ Ρόουλι επισήμανε ότι η απειλή που συνιστά η εξτρεμιστική οργάνωση ολοένα και εντείνεται και οι τζιχαντιστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να επαναλάβουν και σε άλλες χώρες επιθέσεις όπως εκείνη του Παρισιού όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

«Αυτό που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες… είναι αυτή η απειλή να ενισχύεται, (να εκπονούνται) περισσότερα σχέδια να επιτεθούν εναντίον του δυτικού τρόπου ζωής… τα οποία διευρύνονται από τους περιορισμένους στόχους (του παρελθόντος) εναντίον της αστυνομίας και του στρατού και των συμβόλων του Κράτους σε κάτι ευρύτερο» είπε ο Ρόουλι σε δημοσιογράφους.

«Βλέπετε μία τρομοκρατική οργάνωση με μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τεράστιου εύρους και θεαματικές επιθέσεις, όχι απλά τους τύπους των επιθέσεων που έχουμε δει να ματαιώνονται έως σήμερα».

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Βρετανίας είχαν κατά το παρελθόν προειδοποιήσει ότι η μεγαλύτερη απειλή που τίθεται από την οργάνωση είναι η ριζοσπαστικοποίηση νεαρών Βρετανών μέσω του Διαδικτύου και ο κίνδυνος που δημιουργούν εκείνοι που εντάσσονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ κι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Περίπου 800 Βρετανοί πιστεύεται ότι έχουν ταξιδέψει στη Συρία, πολλοί για να εισχωρήσουν στην τρομοκρατική οργάνωση, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου.

Ο Ρόουλι σημείωσε ότι οι συλλήψεις στις οποίες έχουν προχωρήσει προσφάτως οι αρχές δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος υιοθετεί μια διαφορετική μεθοδολογία καθώς επιχειρεί να στείλει μαχητές στη βόρεια Ευρώπη οι οποίοι διαθέτουν οπλισμό και εκπαίδευση παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις πάντοτε ήθελαν να διαπράξουν τη μεγαλύτερη και θεαματικότερη επίθεση καθώς θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο» τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η βρετανική αστυνομία έχει προβεί σε περισσότερες συλλήψεις κατά της τρομοκρατίας το 2015 σε σύγκριση με άλλα έτη μεταξύ αυτών έναν αξιοσημείωτο αριθμό γυναικών και νέων ανθρώπων ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.