.

Διέρρευσαν έγγραφα με «χιλιάδες ονόματα» ξένων μαχητών της ISIS


«Έγγραφα της τζιχανιστικής ISIS που έπεσαν στα χέρια των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας φέρονται να περιέχουν τα στοιχεία χιλιάδων μαχητών της οργάνωσης, μεταξύ τους αρκετών από χώρες της Ευρώπης. 

Βρετανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους αντίγραφα των εγγράφων, τα οποία και προέρχονται από «αυτομολήσαντα» πρώην μαχητή της οργάνωσης. Όπως αναφέρει ο Guardian, το Βερολίνο έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν τα έγγραφα, τα οποία και «ρίχνουν φως στις εσωτερικές δομές» της ISIS. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή του USB με τα ονόματα 22.000 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Τα στοιχεία παραδόθηκαν στο δίκτυο από πρώην μέλος της οργάνωσης, το οποίο τα έκλεψε από τον επικεφαλής της «εσωτερικής αστυνομίας» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ηλεκτρονικές καταγραφές περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ή και αριθμούς τηλεφώνων των μελών που προέρχονται από τα ερωτηματολόγια «υποψήφιων μαχητών» από 55 χώρες που έχουν καταταγεί στις τάξεις της οργάνωσης.

Ορισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τζιχαντιστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπιστεί στη Δυτική Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις χώρες του Μάγρεμπ και τη Μέση Ανατολή.

Το Sky News έχει ενημερώσει τις αρχές για τα ντοκουμέντα που περιείλθαν στην κατοχή του, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Βρετανίας δεν ήταν διαθέσιμα για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Το έγγραφο που δίνεται στα υποψήφια μέλη περιλάμβάνει 23 ερωτήσεις, που ξεκινούν από την ομάδα αίματος και φτάνουν μέχρι «προηγούμενη εμπειρία σε τζιχάντ» ή «προθυμία για να γίνετε μάρτυρας αυτοκτονίας». 

Ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, πρώην επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε μέσω του Twitter ότι τα στοιχεία «αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πηγή πληροφοριών για τους αναλυτές».

Τα στοιχεία δόθηκαν στο Sky News από έναν πρώην μαχητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Αμπού Χάμεντ.

Αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από «την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, η τζιχαντισιτκή οργάνωση έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο της στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.