.

Από την εξειδίκευση στην ενεργό προστασία: Νέες Υπηρεσίες Πληροφόρησης Ασφάλειας από την Kaspersky Lab


Η Kaspersky Lab επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της με την παρουσίαση ενός συνόλου υπηρεσιών, των Υπηρεσιών Πληροφόρησης Ασφάλειας (Security Intelligence Services), με στόχο την ταχύτερη ανταλλαγή κορυφαίας τεχνογνωσίας στον τομέα της ασφάλειας και τη μετατροπή της γνώσης σε προστασία για τους πελάτες της. Οι Υπηρεσίες Πληροφόρησης Ασφάλειας απευθύνονται κυρίως σε Κέντρα Επιχειρήσεων Ασφάλειας, σε στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και σε παρόχους υπηρεσιών. Το νέο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει αναφορές ροής δεδομένων και πληροφόρησης, προγράμματα ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας και υπηρεσίες εκπαίδευσης για επαγγελματίες, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως δοκιμές διείσδυσης και η αξιολόγηση ασφάλειας εφαρμογών.

«Παρατηρούμε μια μεγάλη αλλαγή προς μία προσαρμοστική στρατηγική ασφάλειας, ειδικά μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι οργανισμοί κατανοούν ότι εξαιτίας των συνεχιζόμενων προκλήσεων στους τομείς της πρόληψης και της συμμόρφωσης, χρειάζονται εργαλεία και τεχνογνωσία για να εντοπίσουν περίπλοκες στοχευμένες απειλές καθώς και να μειώσουν την πιθανή ζημιά. Στην Kaspersky Lab, πιστεύουμε ότι το να μοιραζόμαστε τις κορυφαίες γνώσεις μας στον τομέα της ασφάλειας με τη μορφή χειροπιαστών και κατανοητών υπηρεσιών και λύσεων νέας γενιάς είναι ο σωστός δρόμος για καλύτερη ασφάλεια. Η παρουσίαση των Υπηρεσιών Πληροφόρησης Ασφάλειας, οι οποίες εντοπίζουν κορυφαίες και κρίσιμες χρονικά απειλές για επιχειρήσεις, αποτελεί το βασικό σημείο της νέας μας επιχειρησιακής στρατηγικής, η οποία έχει στόχο την επιτάχυνση της μετατροπής της εξειδίκευσης σε θέματα ασφάλειας σε πραγματική ασφάλεια για τους πελάτες μας», σχολίασε ο Veniamin Levtsov, Vice President, Enterprise and Presales της Kaspersky Lab. 

Οι Υπηρεσίες Πληροφόρησης Ασφάλειας της Kaspersky Lab έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις πιο συχνές απαιτήσεις μεγάλων οργανισμών, κυβερνητικών υπηρεσιών, παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου, Τηλεπικοινωνιών και Παρόχων Υπηρεσιών Ασφάλειας, ενώ αποτελείται από τρεις βασικούς τομείς οι οποίοι περιλαμβάνουν την αξιολόγηση ασφάλειας, την εκπαίδευση και την πληροφόρηση για απειλές. 

Αξιολόγηση Ασφάλειας: τα χαρακτηριστικά της επόμενης ψηφιακής επίθεσης πριν πραγματοποιηθεί

Οι υπηρεσίες Αξιολόγησης Ασφάλειας είναι μία ολοκαίνουρια δυνατότητα που παρέχει η Kaspersky Lab και περιλαμβάνει τις λειτουργίες Penetration Testing και Application Security Assessment. Επιτρέποντας στους εταιρικούς πελάτες της να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά μιας ψηφιακής επίθεσης πριν αυτή συμβεί, η Kaspersky Lab επιταχύνει τη μετατροπή της γνώσης σε πραγματική προστασία. Η ομάδα της Kaspersky Lab, που έχει συγκροτηθεί από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, είναι ειδικά εκπαιδευμένη για να υποστηρίζει αυτήν την παροχή υπηρεσιών και είναι σε θέση να ελέγχει την ασφάλεια μιας εταιρείας απέναντι σε μεγάλο εύρος μεθόδων επίθεσης. 

Εκπαίδευση σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας: Ευαισθητοποίηση και μαθήματα από ειδικούς σχετικά με την Ασφάλεια των Πληροφοριών 

Ένα σημαντικό μέρος των νέων υπηρεσιών είναι η παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ψηφιακής ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιούνται οι καλύτερες τεχνικές gamification και με βάση την πιο πρόσφατη πληροφόρηση για θέματα κοινωνικής μηχανικής και στοχευμένων επιθέσεων, το πρόγραμμα Cybersecurity Awareness, το οποίο απευθύνεται στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων, αποτελεί την επιτομή της βιωματικής μάθησης και έχει ήδη αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια δοκιμών. 

Η Kaspersky Lab μοιράζεται επίσης την τεράστια εμπειρία της στον τομέα της ασφάλειας με συναδέλφους επαγγελματίες στον τομέα της Πληροφορικής. Ένα σημαντικό μέρος των υπηρεσιών εκπαίδευσης είναι τα προγράμματα Cybersecurity Fundamentals, Digital Forensics και Malware Analysis / Reverse Engineering. Αποβλέποντας στην επιτάχυνση της ανταπόκρισης στις ψηφιακές επιθέσεις, τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ταιριάζουν τόσο σε μεγάλες, όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και σε κυβερνητικές και διωκτικές αρχές. Ένα από τα αξιοσημείωτα παραδείγματα επιτυχημένης ανταλλαγής πληροφοριών είναι η συνεργασία της Kaspersky Lab με την Αστυνομία του Λονδίνου και την Interpol. Η εκπαίδευση παρέχει στους επαγγελματίες του τομέα της Πληροφορικής τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για τον εντοπισμό και την άμβλυνση ψηφιακών επιθέσεων.

Πληροφόρηση για απειλές: Κορυφαίες δυνατότητας ανταλλαγής πληροφοριών, με βάση τα δεδομένα

Το τρίτο μέρος των Υπηρεσιών Πληροφόρησης Ασφάλειας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα απειλών από την Kaspersky Lab, μέσω των λειτουργιών Threat Data Feeds και Botnet Tracking. Στις ροές δεδομένων για απειλές περιλαμβάνεται η άμεση ενημέρωση σχετικά με κακόβουλα προγράμματα και URLs, phishing επιθέσεις και φορητές απειλές, ενώ είναι συμβατές και με τις δημοφιλείς λύσεις SIEM τρίτων παρόχων. Αποτέλεσμα της δουλειάς των ειδικών της Kaspersky Lab, η παροχή πληροφόρησης είναι διαθέσιμη στη μορφή ειδικά προσαρμοσμένου Intelligence Reporting, δηλαδή ειδικών εκθέσεων για συγκεκριμένες πτυχές του τοπίου απειλών καθώς και έγκαιρες, χειροπιαστές εκθέσεις σχετικά με τις τελευταίες και πιο εξελιγμένες απειλές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Υπηρεσίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Kaspersky Lab ή να ενημερωθείτε από τους ειδικούς συνεργάτες της.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.