.

Σύστημα πληρωμών με password selfie και γκριμάτσες, πατεντάρει το AmazonΗ Amazon, κυρία του μεγαλύτερου διαδικτυακού πολυκαταστήματος, έχει υποβάλλει προς κατοχύρωση τεχνολογία που διεκπεραιώνει τις πληρωμές μέσω smartphone με selfie και... γκριμάτσες.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το αρμόδιο αμερικανικό γραφείο, ο χρήστης θα μπορεί να πιστοποιεί την ταυτότητά του και να επιτρέπει την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι είτε κλείνοντας το μάτι, χαμογελώντας ή γέρνοντας το κεφάλι του/της μπροστά στην κάμερα του κινητού του τηλεφώνου ενώπιον του ταμία. Κι αυτό, για να αποδείξει όχι μόνο ότι πρόκειται για τον αληθινό κάτοχο του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, αλλά και ότι πρόκειται για ένα ζωντανό ον, και όχι ένα κόλπο με ένα από τα αναρίθμητα selfie του που έχει ανεβάσει στα διαδικτυακά μέσα .

Μάλιστα, το Amazon θεωρεί τη μέθοδο αυτή πιο ασφαλή από τα password -που μπορεί να υποκλαπούν ή να αποκαλυφτούν με πλάγιες μεθόδους.Η ιδέα που υπέβαλλε προς κατοχύρωση η Amazon τον Οκτώβριο του 2015 δεν φαίνεται να είναι μοναδική, τουλάχιστον θεωρητικά: το Φεβρουάριο η Mastercard παρουσίασε το δικό της σύστημα ID Check. Με αυτό δίνει στους κατόχους των καρτών της να πληρώνουν με smartphone, είτε με το δακτυλικό τους αποτύπωμα ή φωτογραφιζόμενοι, ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρά τους με αναγνώριση προσώπου:


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.