.

PowerG – Η ασύρματη τεχνολογία συναγερμών με ασύγκριτες επιδόσεις


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πελάτες προτιμούν τους ασύρματους συναγερμούς. Τοποθετούνται γρήγορα και χωρίς μερεμέτια, ενώ σε περίπτωση μετακόμισης εύκολα αφαιρούνται και επανατοποθετούνται στο νέο χώρο.

Άγγελος Γαλλής
Διευθυντής Πωλήσεων
Novatron Security Distribution

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πελάτες προτιμούν τους ασύρματους συναγερμούς. Τοποθετούνται γρήγορα και χωρίς μερεμέτια, ενώ σε περίπτωση μετακόμισης εύκολα αφαιρούνται και επανατοποθετούνται στο νέο χώρο.

Τι γίνεται όμως με την ασφάλεια της επικοινωνίας των περιφερειακών συσκευών με την κεντρική μονάδα; Τι θα συμβεί αν κάποιος επίδοξος διαρρήκτης χρησιμοποιήσει συσκευή παρεμβολής; Μέχρι ποια απόσταση μπορεί να επικοινωνήσει ένα ασύρματο αισθητήριο με το δέκτη του;

Η νέα σειρά συναγερμών της DSC με το όνομα PowerSeries Neo, ενσωματώνει την τεχνολογίαPowerGπουαπαντά στα παραπάνω ερωτήματα. Η PowerG είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των περιφερειακών και του ασύρματου δέκτη του συναγερμού. Υιοθετεί δοκιμασμένες τεχνολογίες που κάνουν την ασύρματη σύνδεση τόσο αξιόπιστη και ασφαλή, που ακόμη και τα ενσύρματα συστήματα θα ζήλευαν.Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις επιμέρους τεχνολογίες που ενσωματώνει το PowerG.

Μεταπήδηση Συχνοτήτων (Frequency Hopping): Το ασύρματο δίκτυο των περιφερειακών συσκευών αλλάζει συχνότητα λειτουργίας 64 φορές το δευτερόλεπτο. Αυτή η διαρκής μεταπήδηση συχνοτήτων κάνει το σύστημα άτρωτο από παρεμβολές (ακούσιες ή εκούσιες) και εξασφαλίζει το απόρρητο της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών του συναγερμού. Η σειρά με την οποία γίνεται η μεταπήδηση μεταξύ των συχνοτήτων είναι διαφορετική σε κάθε κεντρική μονάδα (πίνακα).

TDMA (Time Division Multiple Access): Ένα πολύ κοινό πρόβλημα με άλλα ασύρματα συστήματα συναγερμών της αγοράς, είναι ότι συχνά δύο ή περισσότερες συσκευές του συστήματος, μεταδίδουν ένα σήμα ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα είναι το σήμα να μην λαμβάνεται από το δέκτη και έτσι να απαιτείται αναμετάδοση. Το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο έντονο όταν συνυπάρχουν πολλές ασύρματες συσκευές. Με τη χρήση της τεχνολογίας TDMA εξασφαλίζεται ότι κάθε συσκευή του ασύρματου συναγερμού (μέχρι 128), θα χρησιμοποιεί μία αποκλειστική χρονοθυρίδα (time-slot) κατά τη μετάδοση των δεδομένων. Έτσι, δεν υπάρχει ποτέ λόγος αναμετάδοσης ενός σήματος.

Κρυπτογράφηση AES-128: Η τεχνολογία PowerG υιοθετεί τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES με κλειδί μήκους 128 bits, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ασφάλεια στη μετάδοση των δεδομένων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την υποκλοπή ή την αντικατάσταση τους.

Εξοικονόμηση Ενέργειας: Ένα από τα ιδιαίτερα γνωστά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας PowerG είναι η απίστευτα χαμηλή ενέργεια που καταναλώνουν οι περιφερικές του συστήματος. Κάθε συσκευή ελέγχει τακτικά την ποιότητα του σήματος και προσαρμόζει την ισχύ μετάδοσης. Έτσι η διάρκεια της ζωής της μπαταρίας των περιφερικών, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8 χρόνια.

Μεγάλη Εμβέλεια: Ακόμη και χωρίς αναμεταδότη, η εμβέλεια του συστήματος μπορεί να φτάσει τα 2 Km σε ελεύθερο πεδίο. Ενώ, με τη χρήση αναμεταδότη, μπορεί να διπλασιαστεί.

Διαθεσιμότητα: Όπως προαναφέρθηκε, κάθε συσκευή ελέγχει τακτικά την ποιότητα του σήματος και προσαρμόζει ανάλογα την ισχύ μετάδοσης. Έτσι κάθε συσκευή συνδέεται στο δέκτη που παρέχει το καλύτερο σήμα. Σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεση της συσκευής με έναν ασύρματο δέκτη, επιλέγεται αυτόματα άλλος διαθέσιμος δέκτης. Μ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η συνεχής διαθεσιμότητα του συστήματος.

Οι κεντρικές μονάδες της Power Series Neo της DSC με την τεχνολογία PowerG είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις 16, 32, 64 και 128 ασύρματων ζωνών και μπορείτε να τις βρείτε στηNovatron Security Distribution ΑΕ (210-6180865)

Πηγή: securitymanager.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.