.

Smart video doorbell με mobile apps και cloud recording


Από την ευρύτατη γκάμα των συσκευών που υπόσχονται να κάνουν το σπίτι μας «εξυπνότερο» αλλά και να μας οδηγήσουν στη νέα εποχή του Internet των πραγμάτων (ΙΟΤ), ελάχιστες είναι αυτές που αξίζουν τα χρήματά μας. Όχι τόσο γιατί δεν αξίζουν ως μεμονωμένες υλοποιήσεις, αλλά γιατί το οικοσύστημα στο οποίο εντάσσονται βρίσκεται ακόμη «στα μπετά». Έως ότου, λοιπόν, υψωθεί το εντυπωσιακό οικοδόμημα του Internet of Things, θα επικεντρωνόμαστε στα gadgets που εκτός από υποσχέσεις προσφέρουν και χρηστική αξία.


Ένα από αυτά είναι και το Ring Video Doorbell, ένα έξυπνο κουδούνι το οποίο συνεργάζεται με μια εφαρμογή για κινητά, tablets και PCs αυξάνοντας τα επίπεδα ασφαλείας της οικίας σας, αλλά και βελτιώνοντας την καθημερινότητά σας. Σε αδρές γραμμές λειτουργεί ως τηλεχειριζόμενη θυροτηλεόραση, στέλνοντας εικόνα και ήχο στη συσκευή σας όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι ή αν απλώς εισέλθει σε προκαθορισμένο χώρο στην είσοδο ή την αυλή σας.

Στο παρακάτω βίντεο περιγράφονται οι βασικές λειτουργίες της συσκευής:





Πώς λειτουργεί το έξυπνο κουδούνι της Ring;

Πρόκειται για μια συσκευή καταγραφής βίντεο και ήχου, που συνεργάζεται με τα ομώνυμα apps για συσκευές με iOS, Android και Windows 10, προκειμένου να μεταδίδει ζωντανή, αλλά και μαγνητοσκοπημένη εικόνα από το σπίτι σας στην οθόνη που επιλέγετε –είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε όχι. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να απαντάτε σε αυτόν που χτυπά του κουδούνι, χωρίς αυτός να γνωρίζει ότι δεν είστε στο σπίτι ή να παρακολουθείτε ύποπτη δραστηριότητα μέσα και γύρω από αυτό.


Η συσκευή Ring Video Doorbell κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε εξώπορτα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει εγκατεστημένο κουδούνι. Αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε η βελτιωμένη εκδοχή της, Video Doorbell Pro, η οποία όμως μπορεί να εγκατασταθεί σε σπίτια με προϋπάρχουσα καλωδίωση για συμβατικό κουδούνι.

Αμφότερες οι συσκευές διαθέτουν λειτουργία Night Vision, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς φωτισμό. Η μεν πρώτη διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 720p, ενώ το Video Doorbell Pro έχει αισθητήρα 1080p για ακόμη υψηλότερη ευκρίνεια και καθαρότερη εικόνα.

Ασφάλεια και λιγότερο άγχος

Όσον αφορά τις λειτουργίες ασφάλειας, το gadget της Ring φαινομενικά δεν προσφέρει πολλά περισσότερα από τις συμβατικές κάμερες ασφαλείας ή ειδικές κάμερες για έξυπνα σπίτια. Άλλωστε κυκλοφορούν ήδη πολυάριθμες συσκευές που επιτρέπουν τη μετάδοση εικόνας από το εξωτερικό ή εσωτερικό του σπιτιού σας στη συσκευή της επιλογή σας.

Το πλεονέκτημα του Ring Video Doorbell είναι ότι σας επιτρέπει να μιλάτε στον, απρόσκλητο ή μη, επισκέπτη. Αν π.χ. ένας επίδοξος κλέφτης χτυπήσει το κουδούνι για να επιβεβαιώσει ότι λείπετε, εσείς μπορείτε να του απαντήσετε μέσω του app ακόμη κι αν λείπετε σε διακοπές.

Κάπως έτσι:




Μια άλλη χρηστική παράμετρος της συσκευής είναι ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τις παραδόσεις αλληλογραφίας ή άλλων αντικειμένων, χωρίς να απαιτείται να μένετε καρφωμένοι στο σπίτι, όσο λόγου χάρη αναμένετε έναν κούριερ.

Εξάλλου έχετε τη δυνατότητα να προκαθορίσετε συγκεκριμένες ζώνες, μέσα στις οποίες θα ενεργοποιούνται οι αισθητήρες κίνησης και θα ξεκινά η εγγραφή βίντεο και ήχου, αλλά και θα ενεργοποιούνται οι ειδοποιήσεις.


Γράψτε τα όλα

Η Ring προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του Cloud Recording, το οποίο επιτρέπει τη μαγνητοσκόπηση της δραστηριότητας μέσω του έξυπνου θυροτηλεφώνου και τη διατήρηση των βίντεο στο cloud για ένα εξάμηνο. Η λειτουργία, μάλιστα, προσφέρεται δωρεάν για δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, ενώ εν συνεχεία κοστίζει $30 ετησίως (€26,7).

Μιας που αναφερθήκαμε στο κόστος της υπηρεσίας, να τονίσουμε ότι το κόστος του Video Doorbell δεν είναι αμελητέο. Η συσκευή της Ring κοστίζει $199 (περίπου €177,5), ενώ η νέα εκδοχή του, Video Doorbell Pro που από σήμερα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες θα στοιχίζει $249 (περίπου €222).

Αν και η Ring δεν είναι κάποιο μεγαθήριο του χώρου –τουναντίον, πρόκειται για ένα μικρό startup το οποίο όμως τράβηξε την προσοχή των επενδυτών. Έχει ήδη συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του νέου γύρου funding. 61,2 εκατ. δολάρια θα εισρεύσουν στα ταμεία της από το γνωστό venture capital KPCB αλλά και από ένα fund συμφερόντων του Richard Branson.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της Ring.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.