.

Αεροπειρατεία Κύπρου: Πως ο δράστης πέρασε από τον έλεγχο (video)


Λίγη ώρα μετά τη λήξη της αεροπειρατείας αεροσκάφους της Egypt Αir που αναστάτωσε την Κύπρο με τον Αιγύπτιο δράστη να έχει κρατήσει σε καθεστώς ομηρίας κάποιους από τους επιβαίνοντες μέχρι την σύλληψή του, οι αιγυπτιακές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που ο αεροπειρατής περνάει από τον έλεγχο του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα του αερολιμένα ο δράστης υποβάλλεται σε σωματική έρευνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Σείφ Ελντίμ Μουσταφά δεν φορούσε την αυτοσχέδια ζώνη με τα «εκρηκτικά», τα οποία αποδείχθηκαν θήκες για κινητά τηλέφωνα, πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος. 

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο άνδρας καταγράφεται να παίρνει και την τσάντα του από το ειδικό μηχάνημα σάρωσης και να αποχωρεί από το σημείο ελέγχου για να επιβιβαστεί στη συνέχεια στο αεροσκάφος της Egypt Αir. 

Επισημαίνεται πως το βίντεο αναρτήθηκε στο προφίλ της αιγυπτιακής κυβέρνησης στο Facebook σε μία προσπάθεια να αποδειχθεί ότι οι αστυνομικοί διενέργησαν τον απαραίτητο έλεγχο δίχως να εντοπίσουν τίποτα το ύποπτο στον επιβάτη. 

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκε και φωτογραφία από τον έλεγχο της τσάντας του δράστη, στην οποία αποτυπώνονται διάφορα αντικείμενα που, όμως, δεν ελέγχθηκαν διεξοδικά από τους υπαλλήλους ασφαλείας του αεροδρομίου.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.