.

96TB αποθηκευτικού χώρου από τον "πύργο” της Lacie



Η νέα εξωτερική μονάδα αποθήκευσης12big της Lacie ξεχωρίζει, αφού παρέχει άφθονο χώρο αποθήκευσης, ενώ ενσωματώνει και πλήθος σύγχρονων χαρακτηριστικών. Η συσκευή εξωτερικάθυμίζει ATX πύργο. Έχει ύψος 43 cm, δεν είναι όμως τόσο ογκώδης ώστε να καθίσταται δύσκολη η εγκατάστασή της.

Στο εσωτερικό της βρίσκονται δώδεκα σκληροί δίσκοι SATA των 3,5 ιντσών, ο καθένας από τους οποίους είναι τοποθετημένος σε ξεχωριστό drive bay. Η ακριβότερη εκδοχή του 12big εξοπλίζεται με δίσκους των 12ΤΒ, αποδίδοντας συνολικά 96ΤΒ αποθηκευτικού χώρου! Διατίθενται βέβαια και οικονομικότερες εκδόσεις με δίσκους των 4TB και 6TB. Η Lacie επέλεξε να χρησιμοποιήσει enterprise-gradeσκληρούς δίσκους της Seagate στο 12big, οι οποίοι καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ετών και θεωρητικά μπορούν να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα για περίπου δύο εκατομμύρια ώρες.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων σας, αλλά και η άμεση πρόσβαση σε αυτά, ο 12big φέρει επίσης ένα hardware ελεγκτή RAID, που υποστηρίζει τις λειτουργίες RAID 0, 1, 5, 50 και 6. Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μπορεί να αγγίξει τα 2.600 MB/s. Σε λειτουργία RAID 5 η ταχύτητα περιορίζεται κατά περίπου 200 ΜΒ, ωστόσο έτσι προσφέρεται επιπλέον ασφάλεια, για εκείνους που την χρειάζονται.

Ένα τόσο γρήγορο σύστημα φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει τα τελευταία πρότυπα σύνδεσης USB 3.1 και Thunderbolt3. Επιπλέον, το 12big διαθέτει τροφοδοτικό αρκετής ισχύος, ώστε να λειτουργήσει ως ιδιόμορφο power bank, ικανό να τροφοδοτήσει μέσω της θύρας Thunderbolt κάποιο συμβατό laptop, όπως το MacBook Pro.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.