.

Ποια είναι τα πιο ασφαλή δωμάτια ξενοδοχείου σε τρομοκρατική επίθεση


Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας αποκάλυψαν ποια δωμάτια είναι ασφαλέστερα σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης σε ξενοδοχείο.

Όπως ισχυρίζονται, για να αυξήσετε τις πιθανότητές επιβίωσης θα πρέπει να κλείσετε ένα δωμάτιο πάνω από τον πρώτο όροφο, αλλά κάτω από τον έκτο.

"H επιλογή του ορόφου είναι σημαντική», εξήγησε ο Ρομπ Γουόλκερ, επικεφαλής πληροφοριών, ανάλυσης και ασφάλειας ταξιδιών στο International SOS.


"Πολύ ψηλά στον όροφο ώστε να είναι ασφαλής από διαρρήκτες, αλλά και αρκετά χαμηλά για να πηδήξεις, και σε απόσταση κοντινή από την έξοδο κινδύνου", και συνέχισε: "Σας προτείνουμε επίσης να ζητήσετε το δωμάτιό σας να είναι όσο το δυνατόν μακρύτερα από το λόμπι, το οποίο είναι πιθανό να είναι το κύριο σημείο εισόδου για τυχόν εισβολείς."

Ο κ. Γουόλκερ προσθέτει ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να βρούνε ένα ξενοδοχείο μακριά από δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια ή μπαρ, γιατί συνήθως αυτά τα μέρη γίνονται στόχοι.

Ακόμα, ανέφερε ότι αν υπάρχει απειλή στη περιοχή που κάνετε διακοπές, καλύτερα θα είναι να φάτε στο δωμάτιό σας και όχι σε μπαρ ή εστιατόρια στο ισόγειο.

Ξενοδοχεία που υπήρξαν το επίκεντρο μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το τελευταίο έτος, ήταν στο Μάλι, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην Τυνησία. Το 2008 το Ταζ Μαχάλ Παλάς στη Βομβάη ήταν το επίκεντρο της επίθεσης που άφησε 166 νεκρούς.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.