.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης συμβάλλει στην αναγνώριση τρομοκρατών


H τεχνολογία artificial intelligence, ή αλλιώς AI, έρχεται να δώσει λύση στην αναγνώριση μασκοφόρων τρομοκρατών. 

Ο τρόπος που προτείνει η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είναι να πάψουμε πλέον να ψάχνουμε να αναγνωρίσουμε έναν τρομοκράτη από το σωματότυπο του ή τη φωνή του, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο κάνει το σήμα της νίκης με τα δάχτυλά του σε σχήμα V. To βιομετρικό δεδομένο που προκύπτει από το άνοιγμα και το μέγεθος των δαχτύλων, για τους επιστήμονες, είναι αντίστοιχο με το δακτυλικό αποτύπωμα.

Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί η γεωμετρία του χεριού ως στοιχείο αναγνώρισης της ταυτότητας κάποιου δεν είναι καινούρια, αλλά το νέο στοιχείο είναι η χρήση ενός μόνο μέρους του χεριού. Ομάδες επιστημόνων ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους να αναγνωρίσουν εθελοντές με τη χρήση μίας κάμερας 8 Megapixel που φωτογράφιζε το δεξί τους χέρι καθώς αυτό έκανε το σήμα της νίκης. Ο συνδυασμός ανάλυσης του μεγέθους του χεριού μαζί με το σχήμα του V ήταν ένα στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναγνώριση ενός προσώπου.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι από μόνη της η αναγνώριση του χεριού δεν μπορεί να αποτελέσει απόλυτα επιτυχημένη μέθοδο αναγνώρισης ταυτότητας, αλλά μπορεί να έχει πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα εάν συνδυαστεί με άλλες μεθόδους και στοιχεία.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.