.

Οι νέες τάσεις στην εταιρική δικτύωση


Οι απαιτήσεις των εργαζομένων από την τεχνολογία στο σημερινό επιχειρησιακό περιβάλλον αυξάνονται. Απαιτούνται συνεχώς περισσότερες λειτουργίες, μέσα από περισσότερες συσκευές και γρήγορη πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα με ασφάλεια.

Οι υποδομές ΙΤ πρέπει να ακολουθήσουν τις σημερινές απαιτήσεις των εργαζομένων και οι παραδοσιακές υποδομές δικτύωσης αποτελούν συχνά τροχοπέδη, αφού ήταν σχεδιασμένες για στατικές ανάγκες. Τα κύρια προβλήματα για τους υπεύθυνους τεχνολογίας, είναι η δυσκολία διαχείρισης και αδυναμία προσαρμογής των υποδομών τους στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Όπως έγινε με τους servers και όπως σταδιακά συμβαίνει και με τα αποθηκευτικά συστήματα, απαιτείται ένα νέο, ανοικτό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον όπου hardware και software αποσυνδέονται και μέσα από το software μπορούμε εύκολα και γρήγορα να προσαρμόσουμε το περιβάλλον μας στις ανάγκες της επιχείρησης. Πολλές επιχειρήσεις επωφελούνται ήδη από αυτές τις νέες επιλογές και χαράσσουν στρατηγική αντιμετώπισης των προκλήσεων του networking με την υιοθέτηση της προσέγγισης “software defined networking” (SDN).

Την προσέγγιση του SDN μπορούμε να προωθήσουμε περισσότερο, με την υιοθέτηση ανοικτού λογισμικού και εξοπλισμού που το υποστηρίζε, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιχειρησιακούς πελάτες να υλοποιήσουν λύσεις δικτύωσης, χρησιμοποιώντας switches και λογισμικό διαφορετικών κατασκευαστών. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε επιπρόσθετη ευελιξία, καθώς δεν δεσμευόμαστε από ένα μόνο κατασκευαστή, τόσο εμπορικά όσο και λειτουργικά δηλ. από πλευράς χρονοδιαγράμματος αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, νέων μοντέλων κ.ο.κ.

H υιοθέτηση της τεχνολογίας SDN και των open standards στον χώρο της δικτύωσης αποτελεί μια σημαντική μετατόπιση σε σχέση με την παραδοσιακή εικόνα των λύσεων networking, ωστόσο η αξία της έχει αναγνωριστεί ήδη από μεγάλους κατασκευαστές και αναλυτές του κλάδου. Υιοθέτηση μιας ανοιχτής προσέγγισης Σήμερα μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα ριζικά νέο πρότυπο μεταγωγής δεδομένων (disaggregation), που επιτρέπει σε έναν οργανισμό να αξιοποιήσει το λογισμικό δικτύωσης τρίτων κατασκευαστών, με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, σε επιλεγμένα μοντέλα hardware switches νέας γενιάς.

Ταυτόχρονα με την υποστήριξη λογισμικού τρίτων κατασκευαστών, υπάρχουν κατασκευαστές που προτείνουν λειτουργικό δικτύωσης που βασίζεται σε τεχνολογίες όπως πλήρως ανοικτές διανομές Linux, αξιοποιώντας καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρονται από τέτοια περιβάλλοντα όπως για παράδειγμα το “Open Compute Project”. Με τον τρόπο αυτό, για πρώτη φορά σήμερα, ένα λειτουργικό δικτύωσης μπορεί να επικοινωνήσει με το hardware ενός φυσικού switch, χωρίς να χρησιμοποιείται ένα interface αποκλειστικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο hardware.

Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται νέος κώδικας για κάθε διαφορετικό μοντέλο φυσικού switch, αλλά ο ίδιος κώδικας υποστηρίζει πολλαπλά μοντέλα διαφορετικών κατασκευαστών, ανοίγοντας ένα νέο κόσμο στο SDN, που επιτρέπει το σχηματισμό μιας κοινής και φιλικής προς τους προγραμματιστές γλώσσας. Η υιοθέτηση αυτής της νέας, ανοιχτής προσέγγισης στη δικτύωση, αποτελεί τη λύση που επιτρέπει στις εταιρείες να επιλέγουν τις αποδοτικότερες και πιο ευέλικτες μεθόδους δικτύωσης συστημάτων. Η τάση που δημιουργεί το Open Networking αποτελεί αναμφίβολα κάτι που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, γιατί παρέχει επιλογές και χαρακτηριστικά που προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.


Αναδημοσίευση από netweek
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.