.

Για κίνδυνο ηλεκτρονικής απάτης προειδοποιεί το FBI


Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, έχουν οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εξέλιξη της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας με την οποία πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές απάτες.

Τα στοιχεία ερευνών των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας (FBI) δείχνουν ότι οι εγκέφαλοι και οι συμμορίες του οικονομικού ηλεκτρονικού εγκλήματος, στοχοποιούν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείων υψηλόβαθμών στελεχών επιχειρήσεων και κατορθώνουν να στείλουν πλασματικές εντολές στους υφισταμένους τους, για μεταφορά οικονομικών ποσών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχουν.

Οι απάτες αυτές, μέσω της κακόβουλης διαχείρισης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι γνωστές ως "business email compromise,” με το οικονομικό τους ύψος να ξεπερνά τα 2,3 δισ δολάρια από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με το FBI.

Το FBI έχει προχωρήσει στην έκδοση ειδικής προειδοποίησης αυτή την εβδομάδα, με αναφορές προς τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς.

Οι υποθέσεις έχουν και διεθνή διάσταση, καθώς αναφέρονται σε 17.642 επιχειρήσεις διαφόρων οικονομικών μεγεθών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 79 χώρες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.