.

H Intel επιταχύνει και διευκολύνει τη μετάβαση στο Cloud

Η Intel Corporation ανακοίνωσε μια σειρά από νέες τεχνολογίες, επενδύσεις και συνεργασίες, που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της εγκατάστασης ευέλικτων και κλιμακούμενων clouds, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να παράσχουν νέες υπηρεσίες ταχύτερα, αυξάνοντας τα κέρδη τους.

Οι επιχειρήσεις αναζητούν ευελιξία και ποικιλία επιλογών στα πρότυπα εγκατάστασης cloud, για να υποστηρίξουν την καινοτομία, διατηρώντας τον έλεγχο των πιο στρατηγικών τους assets. Παρά την προθυμία να επενδύσουν σε σύγχρονες υποδομές software-defined [SDI]1, οι επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι η προοπτική της υλοποίησης με αποκλειστικά δικά τους μέσα, είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα.

Η Intel διευκολύνει τη διαδικασία με νέους επεξεργαστές, SSDs και μια σειρά από νέες συνεργασίες, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να παράσχουν υπηρεσίες στην κλίμακα και την ταχύτητα που απαντώνται μόνο στις πλέον προηγμένες υποδομές δημόσιων clouds.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις, επιθυμούν να επωφεληθούν από την αποδοτικότητα και την ευελιξία της αρχιτεκτονικής του cloud, με τους δικούς τους όρους – χρησιμοποιώντας τα public clouds, αναπτύσσοντας το δικό τους ιδιωτικό cloud ή και τα δύο ταυτόχρονα», δήλωσε ο Diane Bryant, senior vice president and general manager - Intel Data Center Group. «Το αποτέλεσμα είναι μεγάλη ζήτηση για υποδομές software-defined. Η Intel επενδύει σε ώριμες λύσεις SDI και επιτρέπει στις επιχειρήσεις κάθε βεληνεκούς, να επωφεληθούν ταχύτερα από το cloud».

Τα βασικά συστατικά του σύγχρονου cloud


Το SDI αποτελεί τη βάση για τα πιο προηγμένα clouds, παγκοσμίως. Καθιστά τη διάθεση των υπηρεσιών cloud ταχύτερη και αποδοτικότερη, κατανέμοντας με δυναμικό τρόπο τους απαιτούμενους υπολογιστικούς και αποθηκευτικούς πόρους, μέσω ευφυούς software, διευθύνοντας προσεκτικά τη διάθεση των εφαρμογών και των υπηρεσιών on-demand σε πολλούς χρήστες.

Η οικογένεια επεξεργαστών Ιntel® Xeon® E5-2600 v4, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία κλίμακας 14nm, παρέχει τα ουσιώδη συστατικά για το SDI. Σε αυτά περιλαμβάνεται η τεχνολογία Intel Resource Director Technology, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να μεταβούν σε πλήρως αυτοματοποιημένα SDI clouds, με μεγαλύτερη ορατότητα και έλεγχο πάνω σε κρίσιμους κοινόχρηστους πόρους, όπως η ενδιάμεση μνήμη των επεξεργαστών και η κεντρική μνήμη. Το αποτέλεσμα είναι μια ευφυής διεύθυνση, βελτιωμένη αξιοποίηση και κλιμάκωση των υπηρεσιών.

Η νέα προϊοντική γκάμα παρέχει βελτιωμένη απόδοση στις εφαρμογές cloud, με πάνω από 20% περισσότερους πυρήνες και μνήμη cache από την προηγούμενη γενιά2, υποστηρίζει ταχύτερη μνήμη και περιλαμβάνει άλλες ενσωματωμένες τεχνολογίες, που επιταχύνουν έναν μεγάλο αριθμό από εφαρμογές σε επίπεδο server, δικτύωσης και αποθήκευσης. Έχουν προστεθεί επίσης βελτιώσεις στην ασφάλεια, όπως απομόνωση εφαρμογών και επιβολή όρων ασφαλείας για ταχύτερη κρυπτογράφηση3, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία των δεδομένων.


Για γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση δεδομένων στο cloud, η Intel αποκάλυψε νέες λύσεις SSD drives, βελτιστοποιημένες για τους επεξεργαστές Intel Xeon E5-2600 v4, καθώς και διατάξεις αποθηκευτικών μέσων και cloud υποδομών επιπέδου enterprise. Τα μοντέλα Intel® SSD DC P3320 και P3520 Series αποτελούν τους πρώτους Intel SSDs, που αξιοποιούν την πυκνότερη τεχνολογία 3D NAND που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή, προσφέροντας στους πελάτες μια εξαιρετικά αποδοτική και υψηλής πυκνότητας λύση αποθήκευσης. Ο DC P3320 παρέχει μέχρι και πενταπλάσια απόδοση, σε σύγκριση με τους SATA SSDs4.

Οι Intel SSD DC D3700 και D3600 Series είναι οι πρώτοι dual-port PCI Express* SSDs της Intel, που εφαρμόζουν το πρωτόκολλο Non-Volatile Memory Express (NVMe). Η σχεδίαση dual-port παρέχει την απαιτούμενη εφεδρεία και αποτροπή δυσλειτουργίας, διασφαλίζοντας έναντι της απώλειας δεδομένων για κρίσιμες εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Οι πελάτες συστημάτων που χρησιμοποιούν το D3700 θα δουν μέχρι και 6 φορές μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τις σημερινές λύσεις dual-port SAS5.

Δεκάδες χιλιάδες νέων clouds


Αποτελώντας μέρος της πρωτοβουλίας Intel® Cloud for All, η Intel επενδύει μαζί με άλλους εταίρους του κλάδου, στην επιτάχυνση των SDI clouds, βελτιστοποιεί τις βασικές τεχνολογίες καιπροσανατολίζει τον κλάδο, με στόχο την ανάπτυξη προτύπων για εύκολες στην εγκατάσταση, λύσεις cloud.

• H Intel συνεργάζεται με την CoreOS* και την Mirantis* για να φέρει μαζί δύο από τις πλέον δημοφιλείς τεχνολογίες open source, για να διευθύνει εφαρμογές container και virtual machine. Η συνένωση των δύο τεχνολογιών σε μία λύση, θα απλοποιήσει τις επιλογές για τους cloud operators, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιταχύνουν την υιοθέτηση των λύσεων cloud.
• Η Intel και η VMware* ανακοίνωσαν ένα δίκτυο Κέντρων Αριστείας [Centers of Excellence], που αποσκοπεί στην επιτάχυνση των εγκαταστάσεων cloud. Τα κέντρα θα αναπτύσσουν προσαρμοσμένες βελτιστοποιήσεις, θα διευκολύνουν τη δοκιμή πρωτότυπων συστημάτων και θα ενσωματώνουν τις βέλτιστες πρακτικές κυβερνο-ασφάλειας, σε συνεργασία με το National Institute of Standards and Technology*.
• Το Cloud Native Computing Foundation [CNCF] και η Intel ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, συστοιχία [cluster] δοκιμών cloud για εφαρμογές «γεννημένη στο cloud». Η συστοιχία περιλαμβάνει πάνω από 1.000 κόμβους server από επεξεργαστές Intel Xeon, σχεδιασμένοι για να παρέχουν στους developers την ευκαιρία να δοκιμάζουν τις εφαρμογές τους σε μεγάλη κλίμακα και να παρέχουν την αποδοτικότητα και φορητότητα των εγγενών, στο cloud, εφαρμογών, στις επιχειρήσεις.
• Η Intel επεκτείνει το πρόγραμμα Cloud Builders, ώστε να συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις χρήσεις SDI και να επιταχύνει τις προσπάθειες βελτιστοποίησης του οικοσυστήματος, οι οποίες θα επιτρέψουν στους πελάτες να επωφεληθούν πλήρως της διεύθυνσης και αυτοματισμού του μοντέλου υποδομών ως υπηρεσία [infrastructure as a service - IaaS]. Το νέο πρόγραμμα Storage Builders αποσκοπεί, επίσης, στην επιτάχυνση της χρήσης, από τον κλάδο, των νέων cloud-ready, επόμενης γενιάς αποθηκευτικών λύσεων, προωθώντας την καινοτομία στο οικοσύστημα του cloud. Η Intel διαθέτει περισσότερες από 300 εταιρείες-μέλη στα προγράμματα “builders” για cloud, αποθήκευση και δίκτυο.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.