.

Νέες IP κάμερες από την Cannon


Η Canon ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία δύο νέων δικτυακών καμερών ασφαλείας. Τόσο η VB-M50B, εσωτερικού χώρου με σύστημα pan-tilt-zoom (PTZ), όσο και η σταθερού θόλου VB-H651V, διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά, που εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε δυσχερείς συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι συγκεκριμένες κάμερες είναι κατάλληλες για διάφορα σενάρια χρήσης που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, όπως πολύ σημαντικές υποδομές εγκαταστάσεων, καταστήματα, εμπορικά κτίρια και αστική παρακολούθηση. Και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από ένα νέο γραφικό περιβάλλον λειτουργίας (GUI), καθώς και ενσωματωμένο Mobile Viewer, για την υποστήριξη διάφορων browsers και φορητών συσκευών, έτσι ώστε να προσφέρουν στους διαχειριστές, αλλά και τους τελικούς χρήστες, βελτιωμένη συμβατότητα και ευκολία διαχείρισης.

Απαράμιλλη ποιότητα εικόνας σε χαμηλό φωτισμό

Η νέα δικτυακή κάμερα υψηλής ευαισθησίας VB-M50B, ανάλυσης 1,3MP, παρέχει εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, ακόμη και σε οπτικό zoom 5x. Το μεγάλο διάφραγμα, το οποίο επιτρέπει τη διέλευση αυξημένης ποσότητας φωτός στην κάμερα, εξασφαλίζει φωτεινές εικόνες, ακόμη και σε υψηλό επίπεδο μεγέθυνσης.

Χάρη σε έναν υψηλής ευαισθησίας αισθητήρα, αλλά και υψηλής απόδοσης επεξεργαστή εικόνας, η VB-M50B, είναι σε θέση να παρέχει εικόνες από το πρόσωπο ενός ατόμου με αναγνωρίσιμα χρώματα από απόσταση 90 μέτρων, σε επίπεδα περιβάλλοντος φωτισμού ισοδύναμα με το φως της Σελήνης (0,08 lux). Αυτό καθιστά την κάμερα ιδανική για περιπτώσεις που απαιτούν 24ωρη εποπτεία, όπως η παρακολούθηση και συλλογή αποδείξεων από τις αστυνομικές αρχές και η παρακολούθηση αστικών περιοχών.

Η VB-M50B παρέχει επίσης το νέο σύστημα Clear IR Mode της Canon, το οποίο επιτρέπει στην κάμερα να χρησιμοποιείται μέρα και νύχτα, καταγράφοντας υψηλής ποιότητας μονοχρωματικές εικόνες. Κατ' αυτόν τον τρόπο, αποδίδονται καθαρότερες εικόνες με μεγαλύτερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια, απ' ότι με τις έγχρωμες εικόνες, ειδικά στη λήψη απομακρυσμένων πλάνων, ενώ επίσης, η κάμερα είναι σε θέση να μειώνει τις παραμορφώσεις που προέρχονται από τη θερμότητα και έτσι είναι κατάλληλη για εφαρμογές που απαιτούν μεγαλύτερο εύρος παρακολούθησης υπό δύσκολες συνθήκες.

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας

Η κάμερα VB-H651V παρέχει ανάλυση Full HD και ευρεία γωνία θέασης, που φτάνει μέχρι και τις 122,1ο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η κάμερα να δημιουργεί καθαρές και ευκρινείς εικόνες, καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή, κάτι που είναι ιδανικό για εφαρμογές παρακολούθησης, που απαιτούν υψηλότερη ποιότητα εικόνας σε περιπτώσεις όπως, αναγνώριση χαρακτηριστικών προσώπου ή ανάλυση εικόνας σε χώρους όπως τα καταστήματα λιανικής, τα εκπαιδευτικά και τραπεζικά ιδρύματα, καθώς και άλλοι εμπορικοί χώροι.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν το χαρακτηριστικό Motion Adaptive Noise Reduction, μια νέα τεχνολογία της Canon, η οποία αναγνωρίζει τα κινούμενα αντικείμενα και μειώνει την εξάλειψη οπτικού θορύβου, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με τη δυναμική ρύθμιση της μείωσης του θορύβου σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, οι εικόνες που λαμβάνονται, διαθέτουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, που επιτρέπει την αποτελεσματική επισήμανση και αναγνώριση απειλών.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Η VB-M50B διαθέτει διάφραγμα F/1.8 στο ευρυγώνιο άκρο και F/2.4 στη θέση τηλεφακού με εστιακή απόσταση 600mm (σε σύγκριση με φιλμ 35mm). Οι εικόνες λαμβάνονται σε ανάλυση 1,3MP. Η κάμερα καταγράφει έγχρωμες εικόνες μέχρι και τα 0,04 lux, ενώ σε μονοχρωματική εικόνα μπορεί να αποδώσει φωτισμό αντικειμένου με ελάχιστο 0,002 lux. Εξάλλου, η VB-M50B ενσωματώνει ασφαιρικά και UD (Ultra Low Dispersion) στοιχεία φακού, με τα οποία μειώνει το ενδεχόμενο χρωματικών αλλοιώσεων και διατηρεί τις εικόνες εστιασμένες και ευκρινείς.

Η VB-H651V διαθέτει αισθητήρα CMOS 2,1MP Full HD, μεγέθους 1/3" και διάφραγμα F/1.2(W) – F/1.8(T), με φακό οπτικού zoom 2,4x. Αποδίδει χρώμα σε επίπεδα φωτισμού μέχρι 0,035 lux και μονοχρωματική εικόνα μέχρι και 0,002 lux.

Και οι δύο κάμερες είναι συμβατές με τα ONVIF Profiles S και G.

Αμφότερες οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες για αγορά από τον επόμενο μήνα και έπειτα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.