.

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει την ανανεωμένη λύση Kaspersky Total Security – multi-device

Νέες δυνατότητες ενισχυμένης προστασίας των παιδιών 


Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα έκδοση της λύσης Kaspersky Total Security – multi-device. Το νέο προϊόν περιλαμβάνει και την τεχνολογία Kaspersky Safe Kids, συμβάλλοντας όχι μόνο στην προστασία της ιδιωτικότητας και των εμπιστευτικών πληροφοριών των χρηστών, αλλά κι επιτρέποντας στους γονείς να γνωρίζουν την online δραστηριότητα και τη φυσική τοποθεσία των παιδιών τους, να αποτρέπουν επισκέψεις σε ακατάλληλες ιστοσελίδες και να ρυθμίζουν το χρόνο που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές. 

Σήμερα, τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε συσκευές με σύνδεση στο Διαδίκτυο ήδη από την ηλικία των τριών ετών. Έτσι, πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν την πρόκληση να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, όταν αυτά εξερευνούν τον ψηφιακό κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, πάνω από τους μισούς (52%) Ευρωπαίους γονείς πιστεύουν ότι οι ψηφιακές απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνονται. Επιπλέον, το 55% ανέφερε την ανησυχία του ότι τα παιδιά έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, το 41% ανησυχεί ότι τα παιδιά επικοινωνούν με επικίνδυνους αγνώστους, ενώ το 40% φοβάται ότι τα παιδιά μοιράζονται ιδιαίτερα προσωπικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο. 

Η τεχνολογία Kaspersky Safe Kids, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο Kaspersky Total Security – multi-device, έχει αναπτυχθεί με στόχο την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών και τη βελτίωση της ικανότητας των γονέων να δημιουργούν νέους τρόπους, για να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους τις συνδεδεμένες συσκευές και να περιηγούνται στο Διαδίκτυο. Το νέο λογισμικό, το οποίο καλύπτει πολλαπλές πλατφόρμες, όχι μόνο προστατεύει τα παιδιά από το ακατάλληλο περιεχόμενο διάφορων ιστοσελίδων και εφαρμογών, αλλά βοηθά τους γονείς να διαχειρίζονται το χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους στη χρήση συσκευών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, με τη λειτουργία Safe Location, οι γονείς μπορούν να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους σε πραγματικό χρόνο, να οριοθετούν ασφαλείς περιοχές και να λαμβάνουν αυτόματη ειδοποίηση αν το παιδί τους κινείται έξω από την καθορισμένη περίμετρο. 

«Σήμερα, τα παιδιά είναι συνεχώς συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο κι αυτό είναι μία πραγματικότητα. Συχνά όμως, η δραστηριότητα αυτή είναι κρυφή από τους γονείς, οι οποίοι μπορεί να αισθάνονται αδυναμία να καταλάβουν τα γίνεται όταν τα παιδιά είναι online», σχολίασε ο Peter Aleshkin, Head of Consumer Marketing της Kaspersky Lab για τις Αναδυόμενες Αγορές. «Εργαλεία όπως η τεχνολογία Safe Kids, δίνουν στους γονείς περισσότερες επιλογές για την προστασία και την καθοδήγηση των παιδιών τους, βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας διαδραστικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, ώστε να καθοριστεί τι είναι κατάλληλο για την ψηφιακή ζωή των τελευταίων. Συνολικά, η πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη προστασία συνδυάζει τη χρήση ενός λογισμικού, όπως είναι η τεχνολογία Safe Kids, με άλλα πρακτικά μέτρα, όπως η διατήρηση των υπολογιστών σε μέρη που είναι προσβάσιμα σε όλη την οικογένειά και η συζήτηση με τα παιδιά για τις πιθανές ψηφιακές απειλές. Έτσι, μπορεί να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα παραμένουν ασφαλή, όταν είναι online», πρόσθεσε.

Εκτός από τις δυνατότητες ενισχυμένης προστασίας των παιδιών, οι νέες τεχνολογίες ιδιωτικής περιήγησης (Private Browsing) και προστασίας webcam (Webcam Protection) διατηρούν την ιδιωτική ζωή των χρηστών απαραβίαστη σε σχεδόν όλες τις συσκευές (Windows, Mac, Android ή iPhone).

Η λειτουργία Private Browsing αποτρέπει ιστοσελίδες και διαδικτυακές εφαρμογές από τη συλλογή πληροφοριών, όπως οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης, τα ερωτήματα αναζήτησης, η τοποθεσία και οι συσκευές που χρησιμοποιούνται. Η τεχνολογία αποκόπτει κυριολεκτικά αυτό το είδος των προσωπικών πληροφοριών από την κίνηση στο Διαδίκτυο, διασφαλίζοντας ότι δεν θα «ξεφύγουν» ποτέ από τη συσκευή. Αυτό είναι που διαφοροποιεί θεμελιωδώς τη λειτουργία Private Browsing από άλλα παρόμοια εργαλεία που διαθέτουν οι διάφοροι browsers.

Ακόμη κι αν ένας χρήστης νιώθει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, υπάρχουν αρνητικές πλευρές σε αυτήν τη συνεχή online “επιτήρηση”, οι οποίες συνδέονται άμεσα με το οικονομικό κόστος. Για παράδειγμα, οι τιμές για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο μπορούν να ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση του χρήστη και της συσκευής του, καθώς και το ιστορικό των επισκέψεων σε αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες.

Επίσης, η λύση της Kaspersky Lab διαθέτει μια νέα λειτουργία, που εντοπίζει και αναφέρει τυχόν απόπειρες από freeware προγράμματα να προσθέσουν επεκτάσεις στη συσκευή του χρήστη. Συγκεκριμένα, η λειτουργία Change Control επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους προγραμμάτων να αλλάξουν την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης, να αλλάξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, να εγκαταστήσουν επιπλέον plugins ή να τροποποιήσουν τις διαμορφώσεις συστήματος του δικτύου, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Μόλις γίνει αναφορά για μία τέτοια απόπειρα, ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει αν θα επιτρέψει ή θα εμποδίσει την αλλαγή.


Τέλος, η νέα λύση διευκολύνει ιδιαίτερα τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, μέσω της λειτουργίας Kaspersky Password Manager, η οποία αποτελεί μέρος του Kaspersky Total Security – multi-device. Συγκεκριμένα το Kaspersky Password Manager δημιουργεί ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, τους αποθηκεύει με ασφάλεια και αυτόματα συγχρονίζει και εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές του χρήστη.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.