.

Nέα έκδοση του Kaspersky Security for Windows Server

Ενισχυμένη προστασία απέναντι σε επιθέσεις προγραμμάτων cryptomalware 



Η Kaspersky Lab παρουσίασε τη νέα έκδοση της λύσης Kaspersky Security for Windows Server, η οποία έχει αναπτυχθεί ειδικά για εταιρικούς server υψηλών επιδόσεων. Το νέο Kaspersky Security for Windows Server παρέχει αξιόπιστη και κλιμακούμενη ασφάλεια σε προσιτή τιμή για την από κοινού αποθήκευση αρχείων, με ελάχιστες επιπτώσεις στους πόρους των συστημάτων. Η τεχνολογία Anti-Cryptor που διαθέτει η λύση, έχει σχεδιαστεί για την προστασία των υποδομών Πληροφορικής από κακόβουλα προγράμματα τύπου cryptomalware. 

Όσο η πολυπλοκότητα των εταιρικών υποδομών πληροφορικής αυξάνεται, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη για αξιόπιστη και πολυεπίπεδη ασφάλεια, που θα προστατεύει τους server μιας επιχείρησης. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας καθίσταται απαραίτητη για τις επιχειρήσεις, αφού ένα και μόνο «μολυσμένο» αρχείο, οπουδήποτε σ’ ένα εταιρικό δίκτυο, μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτατα, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά σε όλο το δίκτυο. Τα κακόβουλα προγράμματα Cryptomalware, για παράδειγμα, μπορούν να διεισδύσουν και να κρυπτογραφήσουν ένα ολόκληρο δίκτυο – συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας – μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την παύση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να στερήσει από μια επιχείρηση τη δυνατότητα ανάκτησης κρίσιμων δεδομένων.

Μια λύση ασφάλειας ειδικά σχεδιασμένη για server, βοηθά στην προστασία κρίσιμων εταιρικών δεδομένων κι αποτρέπει την πρόσβαση κακόβουλου λογισμικού στα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων. Έτσι, η Kaspersky Lab έχει ενημερώσει τη λύση της για την ασφάλεια των server, αξιοποιώντας την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία της, ώστε να παράσχει στους πελάτες της αξιόπιστη προστασία ενάντια στις πιο πρόσφατες απειλές κακόβουλου λογισμικού.

Τα νέα χαρακτηριστικά της λύσης καθιστούν την ασφάλεια των εταιρικών server ακόμα πιο ευέλικτη και εύκολη στη διαχείριση.

Η λύση εντοπίζει και σαρώνει κρίσιμες περιοχές των εταιρικών server μιας επιχείρησης για κακόβουλο λογισμικό, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των περιοχών του λειτουργικού συστήματος που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στη «μόλυνση». Για παράδειγμα, η σάρωση των Autorun αρχείων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού κατά την εκκίνηση του συστήματος, ενώ μπορεί να εντοπίσει και όλες τις κρυμμένες διεργασίες.

Για να συμβάλει στην προστασία των επιχειρήσεων από άγνωστες και προηγμένες απειλές, το Kaspersky Security for Windows Server περιλαμβάνει λειτουργία ελέγχου εκκίνησης εφαρμογών (Application Startup Control). Η λειτουργία αυτή προσφέρει στους πελάτες πρωτοφανή επίπεδα ασφάλειας, χρησιμοποιώντας κανόνες ρύθμισης για να επιτρέπουν ή να αποκλείουν την εκκίνηση εκτελέσιμων αρχείων, κειμένων, καθώς και πακέτων εγκατάστασης ή τη φόρτωση μονάδων του προγράμματος στους server. 

Η λύση αξιοποιεί την τεχνολογία Anti-Cryptor, η οποία είναι μοναδική στην αγορά και βασίζεται σ’ έναν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αλγόριθμο της Kaspersky Lab. Ο αλγόριθμος αυτός εφαρμόζει ανάλυση συμπεριφοράς για τον εντοπισμό και την προστασία κοινόχρηστων φακέλων από δραστηριότητες κρυπτογράφησης, προλαμβάνοντας την πιθανότητα να «κλειδωθεί» η πρόσβαση μιας επιχείρησης από τα αρχεία της, κάτι που θα την ανάγκαζε να πληρώσει λύτρα για την «απελευθέρωση» τους. 

Μια άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιεί η λύση, είναι η λειτουργία μπλοκαρίσματος κακόβουλων host. Αν οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα εντοπιστεί μέσω των λειτουργιών προστασίας αρχείων σε πραγματικό χρόνο ή Anti-Cryptor, η πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους δικτύου αμέσως περιορίζεται σε έναν ασφαλή server, προστατεύοντας την καταστροφή των αρχείων από τυχόν κακόβουλους τρίτους. 

Ο Konstantin Voronkov, Head of Endpoint Product Management της Kaspersky Lab, σχολίασε: «Τα κακόβουλα προγράμματα CryptoMalware αποτελούν σοβαρό ζήτημα για τις επιχειρήσεις. Σήμερα, πολλοί ψηφιακοί εγκληματίες το χρησιμοποιούν για να κερδίσουν χρήματα γρήγορα, επειδή είναι εύκολο να εφαρμόσουν και να διαπράξουν ένα ψηφιακό έγκλημα όπως αυτό. Καμία επιχείρηση δεν θέλει να χάσει τα ευαίσθητα δεδομένα της, με αποτέλεσμα πολλά από τα θύματα να καταλήγουν να πληρώνουν λύτρα για την άμεση αποκρυπτογράφηση τους. Ωστόσο, οι ψηφιακοί εγκληματίες δεν τηρούν πάντα τη συμφωνία και αποκρυπτογραφούν τα δεδομένα μετά την πληρωμή. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες λύσεις ασφάλειας, να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των ευαίσθητων δεδομένων τους και να ενισχύσουν τη γνώση των ανθρώπων τους γύρω από τα θέματα ασφάλειας, αντί να αφήνουν εαυτούς εκτεθειμένους σε αυτό τα άνισο παιχνίδι. Κάθε επιχείρηση θα είναι πιο ασφαλής αν ακολουθεί μια προληπτική στρατηγική ασφάλειας, αποφεύγοντας έτσι να βρεθεί σε καθεστώς ομηρίας». 

Η εφαρμογή διατίθεται ως μέρος των λύσεων Kaspersky Security for File Server, Kaspersky Endpoint Security for Business και Kaspersky Security for Storage.



Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.