.

Πρώτη Παγκόσμια Παρουσίαση στην Κύπρο και την Ελλάδα του R&S QPS Σαρωτή Σώματος από την Rohde & Schwarz

Με μια εκδήλωση στην Λευκωσία και την Αθήνα, ηRohde & Schwarz Ελλάς παρουσίασε και επέδειξε ζωντανά, τον νέο Σαρωτή Σώματος R&S®QPS.

Στις 20.04 στην Λευκωσία και στις 26.04 στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens (Αθήνα), επιλεγμένα στελέχη των Αεροδρομίων, Ενόπλων Δυνάμεων, Υπηρεσιών Προστασίας του Πολίτη, Πολιτικής Αεροπορίας, Πρεσβειών κ.α. είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις μοναδικές ιδιότητες και τα τελευταίας τεχνολογίας, χαρακτηριστικά της πρωτοποριακής νέας σειράς προϊόντων Σαρωτών Σώματος, R&S® QPS, τα οποία όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Κυνηγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Rohde & Schwarz Ελλάς Α.Ε. «μεγιστοποιούν την αυτόματη ανίχνευση κάθε μορφής είδους/αντικείμενου/ουσίας, η οποία εφάπτεται σε οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο (πχ. ανθρώπινο σώμα)».

Ο R&S® QPS, ως ρηξικέλευθος ολόσωμος σαρωτής σε επίπεδο χιλιοστού κύματος (μικροκύματα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου, την ασφάλεια σε δημόσιες εκδηλώσεις με υψηλή δυνητική απειλή, και τον έλεγχο πρόσβασης σε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια.

ΟR&S® QPS αποτελείται από μια επίπεδη οθόνη με χιλιάδες πομπούς/δέκτες που εκπέμπουν μικροκυματικά, σε εξαιρετικά χαμηλή ισχύ (χιλιοστού), σε πολύ σύντομη ακολουθία, ενώ αντίστοιχα πολλοί δέκτες καταγράφουν υψηλής ανάλυσης 3D πληροφορίες. Τα «υπό σάρωση» άτομα στέκονται ευθέως μπροστά ή μεταξύ των πλαισίων σαν να καθρεπτίζονται, έχοντας τα χέρια τους ελαφρώς πιο μακριά από το σώμα τους.

Το λογισμικό ανίχνευσης χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό αλγόριθμων για να εντοπίσει καχύποπτα και ασυνήθιστα αντικείμενα όλων των τύπων υλικών, προκειμένου να αποκαλύψει εν δυνάμει απειλές.

Παράλληλα, ο R&S® QPS έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αντί λοιπόν να παράγει φωτογραφικές εικόνες, αξιολογεί φυσικές πληροφορίες. Τα ανιχνευμένα σημεία ενδιαφέροντος επισημαίνονται σε ένα συμβολικό γράφημα σώματος.

Ο R&S® QPS εξασφαλίζει πλήρεις συνθήκες ασφαλείας, χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο στην υγεία. Η εκπεμπόμενη ισχύς στην τοποθεσία του «υπό σάρωση» ατόμου είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη και πολλές τάξεις μεγέθους χαμηλότερη από τις αντίστοιχες εκπομπές της κινητής τηλεφωνίας.

«Σε μια εποχή που η προσωπική και η εθνική μας ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, αποδείξαμε ότι ο Όμιλος Rohde & Schwarz με την νέα σειρά προϊόντωνR&S®QPS, μπορεί να εγγυηθεί την προστασία όλων μας σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογραμμίζει ο κ. Δημήτρης Κυνηγόπουλος.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.