.

Εκδήλωση στο Ηράκλειο για την "έξυπνη πόλη" και το πρόγραμμα RERUM


Την Τετάρτη 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα RERUM ( Reliable, Resilient and Secure IoT for Smart City Applications – Αξιόπιστο, Ανθεκτικό και Ασφαλές Διαδίκτυο των Πραγμάτων για Εφαρμογές Έξυπνων Πόλεων). 

Πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφάλειας του Διαδικτύου των Πραγμάτων, το οποίο υλοποιείται από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΙΤΕ και ξένα πανεπιστήμια και εταιρίες. Στα πλαίσια του προγράμματος εγκαθίστανται έξυπνοι αισθητήρες που θα καταγράφουν περιβαλλοντικές παραμέτρους (αέριους ρύπους) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενεργειακές καταναλώσεις και κυκλοφοριακά δεδομένα. 

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί στο κοινό η εφαρμογή του RERUM για την απεικόνιση της κυκλοφοριακής κίνησης στην πόλη, την οποία οι πολίτες θα μπορούν να εγκαθιστούν στο κινητό τους για να ενημερώνονται άμεσα για την κίνηση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αύξηση των συλλεγόμενων δεδομένων και την βελτίωση της ακρίβειας της εφαρμογής.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.