.

Απονέμουν χάρη σε καταδικασθέντες για να πάρουν άδεια λειτουργίας ΕΠΥΑ-Security

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης απένειμε χάρη σε πρόσωπα που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο (καθώς έχουν καταδικαστεί για κλοπές, ναρκωτικά, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα) προκειμένου να λάβουν άδεια λειτουργίας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) ή να εργαστούν σε εταιρείες security.


Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των αμετακλήτως καταδικασθέντων προσώπων στους οποίους απονέμει χάρη το υπουργείο Δικαιοσύνης με το πρόσχημα ότι έτσι δεν θα έχουν μαυρισμένο ποινικό μητρώο και θα μπορούν να βρουν εργασία ή να ανοίξουν επιχείρηση.

Πολίτες οι οποίοι έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητες αποφάσεις για υπεξαίρεση, κλοπή, υπεξαγωγή εγγράφων, οπλοκατοχή κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κ.λπ. σήμερα εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας!

Μία από τις κορυφαίες αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αυτή με την οποία σε άτομο που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών για υπεξαίρεση ευτελούς αξίας και φυλάκιση πέντε μηνών για υπεξαίρεση δόθηκε χάρη προκειμένου να του χορηγηθεί «άδεια λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας».

Ενδεικτικά, πολίτης καταδικάστηκε σε: α) φυλάκιση 14 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων, β) φυλάκιση 5 μηνών για υπεξαίρεση, γ) φυλάκιση 20 ημερών για απόπειρα κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, δ) φυλάκιση 8 μηνών για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Παρ’ όλα αυτά, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης του δόθηκε χάρη προκειμένου να εργαστεί ως security - και μάλιστα στην επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του αδελφού του.

Από το Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε -με ελαφρυντικά- σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή για «προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν αποκλειστική χρήση». Ομως ο υπουργός Δικαιοσύνης του χορήγησε χάρη προκειμένου να μπορεί να εργαστεί σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. 

Σε φυλάκιση επτά μηνών καταδικάστηκε για αποκλειστική χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά του δόθηκε χάρη για να εργαστεί σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Από το Πρωτοδικείο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για παράβαση του ΓΟΚ και της οικιστικής νομοθεσίας, ενώ για τα ίδια αδικήματα άλλος πολίτης καταδικάστηκε από δικαστήριο του Αιγαίου σε φυλάκιση 8 μηνών. Και στους δύο, όμως, δόθηκε χάρη προκειμένου να μπορούν να εργαστούν σε εταιρεία security.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.