.

Τα βιομετρικά συστήματα αντικαθιστούν τους κωδικούς πρόσβασης στα Smart Home


Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει ότι έξι στους δέκα καταναλωτές θεωρούν απογοητευτική τη χρήση κωδικών πρόσβασης στα έξυπνα σπίτια, ενώ παράλληλα τίθενται υπέρ της υιοθέτησης ευνοϊκότερων λύσεων που βασίζονται σε βιομετρικά στοιχεία.

Στην πραγματικότητα, το 54% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε τη χρήση συστημάτων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα έξυπνα σπίτια, το 46% τίθεται υπέρ της υιοθέτησης συστημάτων αναγνώρισης φωνής, ενώ το 42% υπέρ της χρήσης συστημάτων σάρωσης της ίριδας των ματιών.

Με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) να έχει πλέον επεκταθεί σε όλους τους τομείς της ζωής τους, το 77 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέχρι το 2025, τα έξυπνα σπίτια θα είναι τόσο διαδεδομένα όσο τα smartphones.

Το θέμα της ασφάλειας των έξυπνων σπιτιών αναλύθηκε επίσης στην έρευνα, με το 92% να δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανή η παραβίαση των έξυπνων σπιτιών από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και η υποκλοπή προσωπικών τους στοιχείων. Το 89% των ερωτηθέντων θα επένδυε μάλιστα σε κάποιο πακέτο κυβερνο-ασφάλειας για την προστασία των συσκευών και των δεδομένων του.


Η έρευνα αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της online επιτήρησης και παρακολούθησης των χρηστών, όπου οι Millennials αποκάλυψαν ότι θα συμβιβάζονταν με τη λήψη χρηματικών ποσών, εκπτώσεων, ή διαφόρων κουπονιών, ως αντάλλαγμα για τη λήψη στατιστικών και συμπεριφορικών στοιχείων από τις έξυπνες οικιακές συσκευές τους.

Επιστρέφοντας στα έξυπνα σπίτια, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες αναμένουν να δουν ένα άμεσο κέρδος ή προσωπικό όφελος από το να ζουν σε υψηλής τεχνολογίας διασυνδεδεμένα σπίτια, όπως μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης, καθώς και σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Τέλος όσον αφορά τις συσκευές ή τις τεχνολογίες που οραματίζονται σε ένα έξυπνο σπίτι, οι κοινότερες απαντήσεις περιελάμβαναν τον έξυπνο φωτισμό (73%), τις συσκευές κουζίνας (62%), και τα συστήματα θέρμανσης (θερμόμετρα ή συστήματα λέβητα) (60%).




Η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη από την Vanson Bourne για λογαριασμό της Intel Security και βασίζεται στις απαντήσεις 9.000 χρηστών από τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Βραζιλία, ινδία, Καναδά, Αυστραλία και Μεξικό.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.