.

Ασφαλής πρόσβαση σε Windows 10 PC



Τα Windows 10 μας σύστησαν την τεχνολογία Windows Hello, μία τεχνολογία που κάνει πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση μας σε έναν υπολογιστή (κυρίως) με συμβατή κάμερα, απλά και μόνο με την αναγνώριση του προσώπου μας.

H Microsoft όμως φαίνεται ότι θέλει να επεκτείνει τον τρόπο ασφαλούς πρόσβασης σε έναν υπολογιστή με Windows 10, με το χρήστη να μπορεί να χρησιμοποιήσει μια σειρά από άλλα περιφερειακά. Αυτό γίνεται σαφές με βάση το χρονοδιάγραμμα που δημοσίευσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα και αφορά μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα για τους επαγγγελματίες, μόλις κυκλοφοήσει η επετειακή αναβάθμιση των Windows 10, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με την ονομασία Windows Unlock, το χαρακτηριστικό θα είναι συμβατό με όσες συσκευές υποστηρίζουν το Windows 10 Companion Device Framework (CFD). Μία από αυτές είναι το Band 2 wristband της ίδιας της Microsoft ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες, αναμένονται διαφορετικές προτάσεις από τρίτους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένου και περιφερειακών που ίσως έχουμε ήδη στην κατοχή μας.

Σε αυτά περιλαμβάνεται φυσικά το smartphone όπου σύμφωνα με τη Microsoft, η σύνδεση με τον υπολογιστή θα γίνεται μέσω Bluetooth. Μόλις ο χρήστης αποφασίσει να «εξαφανίσει» την οθόνη κλειδώματος, τότε αυτόματα θα εμφανιστεί στο smartphone του μια ειδοποίηση που θα ζητά να πατήσει το κουμπί της επιβεβαίωσης προκειμένου ο υπολογιστής να ξεκλειδώσει.

Εναλλακτικός τρόπος που μπορεί να δουλεύει το Windows Unlock με ένα smartphone είναι μέσω της παρουσίας ενός NFC reader, φτάνει και το smartphone να την υποστηρίζει ενώ πιο διασκεδαστικός μπορεί να θεωρηθεί ένας άλλος τρόπος που περιγράφει η Microsoft, σύμφωνα με τον οποίο αρκεί να φορέσουμε ένα συμβατό wearable και να χειροκροτήσουμε πριν έχουμε πρόσβαση στον υπολογιστή. Παράλληλα αναμένονται στην αγορά και ειδικά usb περιφερειακά που θα συνδέονται στον υπολογιστή, και με το χρήστη να πρέπει να πατήσει το κουμπί που θα βρίσκεται στην επιφάνεια τους.

Με βάση πάντως τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει η Microsoft, το Windows Unlock έρχεται να αποτελέσει τη λύση για όσους δεν έχουν συμβατό hardware με την τεχνολογία Windows Hello, όπως webcam ή αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα τη χρήση της λειτουργίας και για ασφαλή πρόσβαση σε ιστοσελίδες καθώς και την αγορά εφαρμογών/παιχνιδιών μέσα από το Windows Store.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.