.

Windows Hello: Το νέο βιομετρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας



Το Windows Hello είναι ένα νέο βιομετρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο σύνδεσης σε ιστοσελίδες, προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές. Μέσω αυτού οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αποκτούν πρόσβαση μετά από έλεγχο του προσώπου, της ίριδας και του δακτυλικού αποτυπώματος.

Αν κι αυτή η νέα υπηρεσία έρχεται μέσα από τα Windows 10, φαίνεται πως σύντομα θα εξαπλωθεί και πέρα από αυτά, καθώς θα επεκταθεί σε εφαρμογές των Windows, καθώς και σε προγράμματα περιήγησης στον Ιστό. Μέχρι σήμερα, το Windows Hello υποστηρίζεται μόνο από συσκευές που είναι εξοπλισμένες με ειδική 3D κάμερα και μονάδες ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ειδικού hardware και software για να μην μπορεί να «εξαπατηθεί» όπως για παράδειγμα από μία φωτογραφία του χρήστη.

Αν ο χρήστης έχει laptop με το απαραίτητο hardware, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να γίνει μια φορά η αναγνώριση προσώπου από το Windows Hello και μετά θα μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή απλά κοιτάζοντάς τον.

Η νέα αυτή υπηρεσία θέλει ουσιαστικά να προσθέσει μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας στις συνδέσεις στους υπολογιστές, καθώς θα είναι τόσο ακριβής η αναγνώριση ώστε να μην μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη ούτε καν ο δίδυμος αδελφός του.

«Το 80% των ανθρώπων χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς πρόσβασης για πολλές ιστοσελίδες και το 90% των ανθρώπων εγκαταλείπουν τη χρήση ενός site (αυτών που απαιτούν κωδικό πρόσβασης) επειδή τον ξέχασαν», είπε στο mashable ο Yusuf Mehdi, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft για τα Windows και τις συσκευές της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εξαπλώσει το Windows Hello σε άλλες συσκευές και εφαρμογές. Πρόκειται σίγουρα για μια ενδιαφέρουσα και σημαντική προοπτική, αλλά μελλοντικά η Microsoft θα πρέπει να ξεπεράσει κάποιους περιοριστικούς παράγοντες όπως τον ειδικό εξοπλισμό (πχ την 3D κάμερα).
Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.