.

Στα 98 δισεκατομμύρια δολάρια η αγορά Συστημάτων Πυροπροστασίας το 2022


Η αγορά των συστημάτων πυροπροστασίας αναμένεται να αυξηθεί σε 98 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 10,1%, σύμφωνα με μια έκθεση της MarketsandMarkets. Η παγκόσμια αγορά πυροπροστασίας του 2015 αποτιμάται σε 48 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης των κινδύνων πυρκαγιάς, οι κρατικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τη μείωση των ζημιών από πυρκαγιές. Η αύξηση των δαπανών πυροπροστασίας από ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, είναι η κινητήρια δύναμη της ζήτησης για συστήματα πυροπροστασίας.

Η αγορά για τα συστήματα παθητικής πυροπροστασίας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης για την αγορά συστημάτων πυροπροστασίας. Με τον όρο παθητική πυροπροστασία εννοούμε το σύνολο των μέτρων εκείνων που έχουν παρθεί με την κατασκευή του κτιρίου και εξασφαλίζουν την έγκαιρη και ασφαλή διαφυγή του κοινού από το κτίριο σε περίπτωση συμβάντος, καθώς και την αποφυγή μετάδοσης της πυρκαγιάς σε άλλους χώρους ή άλλα κτίρια.

Με τον όρο ενεργητική πυροπροστασία εννοούμε τα μέσα πυροπροστασίας που πρέπει να εγκαθίστανται σε ένα κτίριο και τα οποία αποσκοπούν στην έγκαιρη εξακρίβωση μιας πυρκαγιάς ή στην άμεση αντιμετώπισή της πριν αυτή καταστεί ανεξέλεγκτη.

Τα συστήματα κατάσβεσης είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά πυροπροστασίας το 2015 και αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά μέχρι το 2022. Τα συστήματα διαχείρισης πυρκαγιάς, όπως ψεκαστήρες και πυροσβεστήρες, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ευρέως κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Η αγορά λογισμικού analytics για πυρκαγιές, προβλέπεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στην αγορά συστημάτων πυροπροστασίας. Ο υψηλός ρυθμός αύξησης του λογισμικού analytics εκτιμάται ότι οφείλεται στην αυξανόμενη ανάγκη για υψηλού επιπέδου ανάλυση των πυρκαγιών, που βοηθά στη σωστή λήψη αποφάσεων και στην πρόληψη των πυρκαγιών.
Ενώ η Ευρώπη ακολουθεί, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να κυριαρχήσει στην αγορά των συστημάτων πυροπροστασίας μεταξύ 2016 και 2022, λόγω της αυξημένης ευαισθητοποίησης για την εγκατάσταση συστημάτων και τους κρατικούς κανονισμούς πυρασφάλειας.

Πηγή: Zarifopoulosblog
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.