.

Η ασφάλεια αρχίζει περιμετρικά & από απόσταση

Λόγω της εξέλιξης που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια στις τεχνολογίες των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, έχουμε δυνατότητα να έχουμε την πλήρη απομακρυσμένη φύλαξη ενός χώρου, με ακρίβεια και οικονομία. Με κύρια χαρακτηριστικά την διατήρηση υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών και την οικονομία στους πόρους. Αυτός ο συνδυασμός μας δίνει ασφάλεια για όλους με χαμηλά λειτουργικά κόστη και περισσότερα εργαλεία πρόληψης.

Ελένη Μουνδρέα
Marketing Project Manager
Netizen Security

Η Netizen Security στο 4ο Συνέδριο Security Project, παρουσίασε τα προϊόντα της Xtralis - μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής συστημάτων ασφαλείας - η οποία έχει αναπτύξει το σύστημα FastTrace. Πρόκειται για ένα σύστημα που ανιχνεύει οποιαδήποτε πιθανή εισβολή, επιβεβαιώνει οπτικά τοπικά και μεταδίδει στο server προκειμένου το προσωπικό να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, όπως για παράδειγμα, να γίνει ηχητική προειδοποίηση στον εισβολέα, να ειδοποιηθεί το προσωπικό ασφαλείας, να ενεργοποιηθούν οι αυτοματισμοί του χώρου ή και να γίνουν οι απαραίτητες κλήσεις στις αρχές.

Το FastTrace είναι ένα σύστημα καταγραφής και μετάδοσης εικόνας με παράλληλη εφαρμογή ανάλυσης εικόνας με Video Analytics και επιβεβαίωσης ανάλυσης σημάτων με Integration από αισθητήρες συναγερμού. Οι αισθητήρες είναι κατασκευασμένοι για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως οι ανιχνευτές κίνησης ADPRO και για γίνει η μετάδοση αυτής την πληροφορίας στο λογισμικό EMS (Event Management System) χρησιμοποιείται το βραβευμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας της Heitel.

Η Xtralis με το FastTrace, εισάγει μια πλατφόρμα αντιμετώπισης διάφορων απειλών, όπως απειλή εισβολής και πυρκαγιάς. Με το πανίσχυρο λογισμικό της και σε συνδυασμό με τον ευέλικτο τρόπο αδειοδότησης για την λειτουργία Video Analytics, μας παρέχουν την πλέον ευέλικτη λύση, καθώς οι περιορισμοί για το αν η κάμερα θα είναι αναλογική, IP ή θερμική δεν υφίστανται.

Το FastTrace μπορεί να αλληλεπιδρά με οποιοδήποτε αισθητήρα συναγερμού μέσω των εισόδων συναγερμού που διαθέτει. Η προηγμένη λογική προγραμματισμού του, επιτρέπει την όπλιση κάποιας εξόδου μόνο μετά από συγκεκριμένη σειρά γεγονότων. Ο συνδυασμός της λήψης του σήματος από έναν συμβατικό ανιχνευτή κίνησης ότι κάτι κινήθηκε στον επιτηρούμενο χώρο, με το σήμα από την κάμερα από το σύστημα Video Analytics που επιβεβαιώνει το συμβάν, εγγυάται την ακεραιότητα των συστημάτων. Κατά αυτό τον τρόπο, το προσωπικό ασφαλείας δεν αποσπάται από λάθη, είναι πιο παραγωγικό, άρα και πιο αποτελεσματικό.Είναι δυνατόν, στο χώρο να είναι εγκατεστημένο τοπικά το FastTrace ή οι κάμερες και η καταγραφή και επεξεργασία τους να γίνεται απομακρυσμένα στον server, ανάλογα τις απαιτήσεις και δυνατότητες του χώρου. Το σύστημα μπορεί να φέρει έως και 32 κάμερες, 4-20 αναλογικές ή 1-32IP. 

Επιπλέον, η Xtralis έχει αναπτύξει τους αισθητήρες ADPRO οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν αυτόνομα με οποιοδήποτε σύστημα συναγερμού, αλλά και να κάνουν “high level integration” με το FastTrace. Πρόκειται για μια σειρά ανιχνευτών κίνησης οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να καλύπτουν την εξωτερική περίμετρο οποιουδήποτε φυσικά οριοθετημένου χώρου, ενώ έχουν την δυνατότητα να αποτελούν και κομμάτι, ενός ολοκληρωμένου συστήματος Video Analytics παρέχοντας οριοθετημένη κάλυψη και σε μη οριοθετημένους χώρους.

Η εγκατάστασή τους σε ύψος 4 μέτρων, δημιουργεί έναν ηλεκτρονικό φράκτη ύψους 4 μέτρων με μήκος και πλάτος ανάλογα με τα χαρακτηριστικών του μοντέλου. Οι αισθητήρες ADPRO διαθέτουν μια σειρά από αντίμετρα ώστε να χτυπήσει ο συναγερμός σε περίπτωση που κάποιος κάνει την κίνηση για παράδειγμα να ανέβει στα 4 μέτρα να τους πειράξει, όπως για παράδειγμα τον αισθητήρα δολιοφθοράς για αποξήλωση από την επιφάνεια στήριξης, ακόμα και ηλεκτρονική πυξίδα σε περίπτωση που κάποιος αποπειραθεί να αλλάξει τον χώρο εποπτείας τους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι σημεία ακριβώς κάτω πίσω ή οπουδήποτε γύρω από τον αισθητήρα δεν υπάρχουν, καθώς υπάρχει δεύτερο αισθητήριο για αυτό το λόγο εντός του αισθητήρα που καλύπτει 1m γύρω και πίσω και 8 μέτρα μπροστά του. Υπάρχουν μοντέλα ενδεικτικά, που καλύπτουν μήκος 50 μέτρων με μέγιστο πλάτος 3 μέτρων, άλλα που καλύπτουν μήκος 100 & 200 μέτρων και μοντέλα που καλύπτουν πλάτος 20 μέτρων και πολλά άλλα. Επίσης, διατίθενται και ασύρματα μοντέλα, όπου το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης είναι αρκετά μειωμένο.

Υποστηρίζονται μοναδικά χαρακτηριστικά όπως το direction – detection, δηλαδή ενεργοποίηση συναγερμού ανάλογα με την κατεύθυνση όπου προήλθε η κίνηση. Ο ανιχνευτής κίνησης ADPRO, δίνει την δυνατότητα στον εγκαταστάτη, σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ή ακόμα και πριν από αυτήν, σε επίπεδο μελέτης, να βλέπει μέσω λογισμικού στον υπολογιστή, πως αποκρίνεται ο αισθητήρας.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και δίνουν την πληροφορία στην πλατφόρμα EMS της Xtralis. Η οποία είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας αφιερωμένη στην λήψη βίντεο αυτόματα από το σημείο που γίνεται το συμβάν. Οι ανιχνευτές ADPRO, αλληλεπιδρούν μέσω RS485 bus με το FastTraceκαι έτσι στέλνουν σήμα συναγερμού συνδυαστικά με την κίνηση τόσο μπροστά από ανιχνευτή όσο και με την κίνηση μπροστά από μία κάμερα χειριστή στην άλλη άκρη, με το EMS, γίνεται λήψη στιγμιότυπου βίντεο υψηλής ευκρίνειας, και από εκεί και πέρα προχωρά στην διεκπεραίωση του συμβάντος. Κατά αυτόν τον τρόπο, η φύλαξη χώρων γίνεται πλέον έξυπνη, με την έννοια ότι η πληροφορία που λαμβάνουμε είναι 100% έγκυρη και δεν υπάρχουν άσκοπες κινητοποιήσεις. Γίνεται επίσης και απομακρυσμένη, με την έννοια ότι δεν είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία προσωπικού για την φύλαξη του χώρου. Στις περιπτώσεις δε που υπάρχει και προσωπικό φύλαξης, μιλάμε για ένα απλό αλλά ταυτόχρονα δυνατό εργαλείο που θα βοηθήσει αν μη τι άλλο το προσωπικό να διαχειριστεί οποιασδήποτε κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε επισκεφθείτε την σελίδα μας www.netizensecurity.grή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.4082804

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.