.

Η τεχνολογία αρωγός στην εξέλιξη της αστικής ζωήςΣύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων μελετών, 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 54% του πληθυσμού της γης, ζουν σε αστικές περιοχές, ενώ μέχρι το 2050 εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό θα πλησιάσει το 70%.

Παράλληλα, περισσότερο από τα δύο τρίτα των εκπομπών αερίων τα οποία συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου προέρχονται από τις πόλεις, ενώ και στον τομέα των στερεών αποβλήτων οι πόλεις έχουν επίσης τα πρωτεία, καθώς η καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών από τις αστικές περιοχές αρκεί να γεμίσει τόσα απορριμματοφόρα, όσα θα δημιουργούσαν μία ουρά μήκους 5.000 χιλιομέτρων, τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο. Δυστυχώς, όλα αυτά τα στοιχεία επιδεινώνονται χρόνο με το χρόνο. Φυσικά, οι λύσεις σε τόσο σύνθετα προβλήματα με παγκόσμιες διαστάσεις δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ μονοσήμαντες.

Η σημερινή τεχνολογία είναι σε θέση να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας σύγχρονης πόλης προσφέροντας λύσεις, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής και πολεοδομικού σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο δομικών υλικών, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, δικτύων κοινής ωφέλειας, δικτύων και μέσων μεταφοράς, ασφάλειας και έξυπνης διαχείρισης ενεργειακών και φυσικών πόρων.

Η μετατροπή μιας τυπικά σύγχρονης πόλης σε «έξυπνη» μέσα από το συνδυασμό πολλών και διαφορετικών τεχνολογιών (ασύρματη επικοινωνία, IoT, διαχείριση κυκλοφορίας, έξυπνοι μετρητές και δίκτυα κοινής ωφέλειας, ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων και λυμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας κ.ο.κ), μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων μονομιάς.

Η επιλογή της LG Electronics (LG) να επενδύει διαρκώς στην εξέλιξη της τεχνολογίας των προϊόντων της εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Στη δυνατότητα, δηλαδή, να προσαρμόζουμε την καθημερινή μας ζωή στις σύγχρονες απαιτήσεις με μεγάλη ευελιξία, αλλά και στη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από λύσεις μεγάλης κλίμακας.

Ξεκινώντας από τον «μικρόκοσμο» του σπιτιού, με τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα οικιακών συσκευών, οικιακής ψυχαγωγίας και κινητής τηλεφωνίας όλα συνδεδεμένα, στο πλαίσιο του IoT, και με ενεργειακά χαμηλές αποδόσεις η LG θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία του Smart Home, επενδύοντας σταδιακά για να κατακτήσει και άλλα μονοπάτια βγαίνοντας από τα όρια του σπιτιού σε μεγαλύτερη κλίμακα όπως αυτή της έξυπνης πόλης.

Συγκεκριμένα, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, μέσω της επιλογής συστημάτων υψηλής απόδοσης για το φωτισμό, τη ψύξη και τη θέρμανση, η διαρκής μείωση της κατανάλωσης ρεύματος από τις ηλεκτρικές συσκευές που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά, και φυσικά, η σταδιακή μετατροπή των πόλεων σε έξυπνους οργανισμούς οι οποίοι θα αξιοποιούν την τεχνολογία για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της καθημερινής λειτουργίας ενός αστικού κέντρου, αλλά και για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν μερικές από τις κατευθύνσεις προς τις οποίες θα συνεχίσει να κινείται η LG προκειμένου να επαναφεύρει τις πόλεις μας, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς, αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.