.

Ζήτημα εμπιστοσύνης η υιοθέτηση του Cloud


Μία ακόμα έρευνα, αυτή τη φορά με τα σφραγίδα της Intel, φέρνει την επιφάνεια το ζήτημα της εμπιστοσύνης ως τον κρίσιμο αυτόν παράγοντα που θα επιταχύνει την υιοθέτηση cloud λύσεων από τις επιχειρήσεις.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 1.200 IT decision makers με επιρροή στην ασφάλεια των οργανισμών τους σε Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ην. Βασίλειο και ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι η εμπιστοσύνη στο cloud είναι υψηλότερη από ποτέ μεν, ωστόσο υπάρχουν ακόμα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Συγκεκριμένα η έρευνα Blue Skies Ahead? The State of Cloud Adoption, υποστηρίζει τη θέση, ότι οι πωλητές τεχνολογίας οφείλουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τους καταναλωτές να κατανοήσουν τις επιπτώσεις γύρω από την αυξανόμενη υιοθέτηση του cloud. Σε ποσοστό 77%, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επισημαίνει ότι οι οργανισμοί τους εμπιστεύονται το cloud computing περισσότερο, απ’ ότι πριν ένα χρόνο, ενώ μόλις το 13% εμπιστεύεται τους παρόχους public cloud στη διασφάλιση των ευαίσθητων δεδομένων. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν ότι η βελτιωμένη εμπιστοσύνη και ασφάλεια είναι κρίσιμα στοιχεία στη συνέχιση της υιοθέτησης του cloud.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επισημαίνουν επίσης:

Τάσεις για τις επενδύσεις στο Cloud: Η πλειονότητα των οργανισμών σχεδιάζουν να επενδύσουν σε λύσεις IaaS, 81%, Security as a Service, 79%, PaaS, 69% και SaaS, 60%.

Ασφάλεια και Συμμόρφωση: Στην πλειοψηφία τους (72%) οι ερωτηθέντες επισημαίνουν τη συμμόρφωση ως το βασικό μέλημά τους για όλες τις λύσεις cloud και μόλις το 13% ανάφερε το αν γνωρίζουν ή όχι, κατά πόσο ο οργανισμός τους αποθήκευε ευαίσθητα δεδομένα στο cloud

Κίνδυνοι ασφαλείας στο Cloud: Αντίληψη και Πραγματικότητα: Περισσότεροι από 1 στους 5 ερωτηθέντες εξέφρασαν ιδιαίτερο προβληματισμό σχετικά με το κατά πόσο η χρήση SaaS θα οδηγήσει σε ενδεχόμενο περιστατικό ασφαλείας. Αντιθέτως, αποκαλύφθηκε ότι λιγότερο από το ένα τέταρτο (23%) των οργανισμών γνωρίζει σχετικά με παραβιάσεις δεδομένων στους δικούς τους παρόχους cloud.

To τυφλό σημείο “C–Suite”: Σοβαρές περιπτώσεις παραβιάσεων δεδομένων με εκτεταμένες οικονομικές και επαγγελματικές επιπτώσεις έχουν καταστήσει την ασφάλεια των δεδομένων κορυφαίο μέλημα για τα χαμηλόβαθμα (“C-level”) στελέχη, ωστόσο, πολλοί ερωτηθέντες θεωρούν ότι υπάρχει ακόμη ανάγκη για κατανόηση των κινδύνων που σχετίζονται με την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων στο cloud. Μόλις το ένα τρίτο (34%) αισθάνονται ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη στον οργανισμό τους κατανοούν πλήρως τις επιπτώσεις της ασφάλειας στο cloud.

Επένδυση στην ασφάλεια: Οι επενδύσεις για την ασφάλεια στο cloud δεν έχουν πάντοτε την ίδια προτεραιότητα σε όλους τους τύπους εγκαταστάσεων. Σε ένα ποσοστό 43% οι τεχνολογίες ασφαλείας αξιοποιήθηκαν στη διασφάλιση του e-mail, κατά 41% για την προστασία του Web, anti-malware (38%), firewall (37%), κρυπτογράφηση (34%), και πρόληψη απώλειας δεδομένων (31%).
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.