.

Το ΙoΤ θέλει την ασφάλεια του


Με το Internet of Things να φαντάζει ένας από τους βασικούς πυλώνες των τεχνολογικών εξελίξεων τα επόμενα χρόνια, το ζήτημα της ασφάλειας έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο. Έτσι, η Gartner προβλέπει ότι η αγορά λύσεων ασφάλειας που θα χτιστεί γύρω από το IoT θα φτάσει τα $348 εκατ. το 2016, καταγράφοντας αύξηση 23,7% σε σύγκριση με τα $281,5 εκατ. του 2015, για να αγγίξει τα $547 εκατ. το 2018.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner οι δαπάνες για λύσεις ασφαλείας γύρω από το ΙοΤ θα τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα μετά το 2020 όταν το ΙοΤ θα έχει πλέον εδραιωθεί σε μια σειρά βιομηχανιών.

Η Gartner εκτιμά ότι οι διασυνδεδεμένες συσκευές θα φτάσουν τα 6,4 δις το 2016, με τις καταναλωτικές συσκευές να αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα. Μέχρι το 2018 ο αριθμός αυτός θα έχει ανέβει στα 11,4 δις, καθώς οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το IoT. Αναπόφευκτα, όμως, θα αυξηθούν και οι σχετικές επιθέσεις. Έτσι, το 2020 περισσότερο από το 25% των ψηφιακών επιθέσεων προς επιχειρήσεις θα έχουν να κάνουν με κάποιο σύστημα ή αισθητήρα συνδεδεμένο στο ΙοΤ, εκτιμά η Gartner.

Κατά συνέπεια αν και η αγορά σχετικών λύσεων ασφαλείας παραμένει μικρή, παρουσιάζει εξαιρετικά περιθώρια ανάπτυξης, γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι vendors, καταλήγουν οι αναλυτές της Gartner.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.