.

PriVendo: Ένα Retail λογισμικό που στηρίζεται στα Video Analytics

Στη σημερινή εποχή, η αξιολόγηση της συμπεριφοράς του καταναλωτή, αλλά και η εις βάθος ανάλυση των προτιμήσεών του είναι πιο επίκαιρες από ποτέ! Σε αυτήν την κατεύθυνση η Cubitech έρχεται να προτείνει τη λύση του PriVendo.

Εύη Κριτά 
Product & Marketing Manager
Cubitech


To PriVendo είναι ένα Retail software, το οποίο ανιχνεύει και αναλύει δεδομένα όπως για παράδειγμα οι κινήσεις των πελατών στον χώρο μέσω του κυκλώματος cctv του καταστήματος, κάνοντας χρήση των Video analytics. Ουσιαστικά, με το PriVendo έχουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά και τις απαιτήσεις των πελατών του καταστήματος.

Κατανόηση – Πράξη – Κέρδος! Σε αυτήν την τριπλέτα βασίζεται το PriVendo®.

Κατανόηση

Κατηγοριοποίηση του πελάτη: Με στόχο την βέλτιστη κατανόηση της συμπεριφοράς των τελικών πελατών, το PriVendo διακρίνει τη συμπεριφορά του πελάτη σε δύο κατηγορίες: Απλό Ενδιαφέρον ή Ενδιαφέρον Αγοράς του προϊόντος. Αυτό επιτυγχάνεται διότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καθορίσει τα σενάρια «Ενδιαφέροντος» και «Ενδιαφέροντος Αγοράς». Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης μένει 3- 6 δευτερόλεπτα μπροστά από ένα προϊόν τότε απλώς ενδιαφέρεται για αυτό, ενώ εάν μείνει περισσότερο από 6 δευτερόλεπτα τότε πιθανότατα ενδιαφέρεται για αγορά. Το σημαντικό είναι ότι ο χρόνος απλού ενδιαφέροντος και ενδιαφέροντος αγοράς είναι παραμετροποιήσιμος ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε καταστήματος.

Μέτρηση πελατών: Συμπληρωματικά το PriVendo έχει τη δυνατότητα να μετρήσει τους πελάτες που διέρχονται στις περιοχές που έχει οριοθετήσει ο χρήστης σε συγκεκριμένες χρονικές ζώνες. Με αυτά τα δεδομένα ο χρήστης μπορεί να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των προωθητικών ενεργειών του, καθώς και τις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ή μικρότερη επισκεψιμότητα μέσα στο κατάστημα.

Χρόνος αναμονής στα γκισέ των ταμείων: Ο χρόνος αναμονής στα ταμεία είναι πολύ σημαντικός, ειδικά για τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Σε αυτό το σημείο το PriVendo® λειτουργεί βοηθητικά, δίνοντας στατιστικά όσον αφορά στον χρόνο αναμονής, αλλά και δίνοντας σήμα μεγάλης αναμονής σε πραγματικό χρόνο.

Αποτελεσματικότητα βιτρίνας: Η βιτρίνα είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία διαφήμισης των προϊόντων που διαθέτει ένα κατάστημα. Με τη βοήθεια του PriVendo ο χρήστης μπορεί να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της βιτρίνας του καταστήματός του. Η αποτελεσματικότητα μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας εύκολους δείκτες και ποσοστά, όπως για παράδειγμα πόσοι πελάτες έδειξαν ενδιαφέρον και παρατήρησαν αρκετή ώρα τη βιτρίνα του καταστήματος, πόσοι εισήλθαν στο κατάστημα κτλ.

HeatMaps & HotSpots: Tο σύστημα PriVendo παρέχει την δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων σε μορφή Heat Maps και Hot Spots σε επιμέρους οπτικά πεδία, έτσι ώστε να μπορεί να δει ο χρήστης ποιες ζώνες έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.



Πράξη

Αξιοποίηση όλων των παραπάνω αναλύσεων: Με την καταμέτρηση των πελατών και τη μέτρηση του χρόνου που έμειναν σε μία ζώνη, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να εντοπίζουν ευκαιρίες για επιχειρησιακές βελτιώσεις. Το Privendo αποτελεί μία εξειδικευμένη και άκρως αποτελεσματική λύση, η οποία μπορεί να αποδώσει πολλαπλά οφέλη και να λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ για ένα κατάστημα και τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση μεγάλης αναμονής εξυπηρέτησης στα ταμεία, έτσι ώστε με τις σωστές ενέργειες (άνοιγμα ταμείων) να μειωθεί ο χρόνος αναμονής
  • Ευελιξία στην επιλογή ατόμων ανά βάρδια, με βάση την επισκεψιμότητα του καταστήματος ανά ώρα
  • Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προωθητικών και διαφημιστικών δαπανών
  • Μέτρηση των πελατών οι οποίοι είδαν μια συγκεκριμένη διαφήμιση και του χρόνου που δαπάνησαν στο διαφημιζόμενο προϊόν

Κέρδος

Το Privendo αποτελεί μία επένδυση η οποία μπορεί να αποσβεσθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα οφέλη είναι πολλά, που κυρίως μεταφράζονται σε εξοικονόμηση χρηματικών πόρων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι το PriVendo® ενσωματώνει και ευκολίες στην χρήση του, όπως για παράδειγμα:
  • Φιλικό User Interface προς τον χρήστη και ευκολία στη χρήση του
  • "Χαμηλή Κατανάλωση" λειτουργικών απαιτήσεων και δυνατότητα εγκατάστασής του σε Cloud, υφιστάμενους ή νέους σταθμούς εργασίας ή σε διακομιστές ή σε τοπικούς υπολογιστές
  • Δυνατότητα καταμέτρησης του συνόλου των ατόμων
  • Απεριόριστος αριθμός ζωνών-στόχων για την καταμέτρηση των ατόμων που εισέρχονται
  • Ανάλυση δεδομένων και υπολογισμός σε πραγματικό χρόνο των σεναρίων
  • Δυνατότητα τοπικής ή απομακρυσμένης χρήσης του λογισμικού

To Privendo διατίθεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Cubitech Α.Ε. Θα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να σας παρουσιάσουμε και να σας εξηγήσουμε από κοντά αναλυτικά όλες τις δυνατότητές του. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Marketing στο 210 9580888.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.