.

Smart Home κάμερα με αναγνώριση προσώπου από την Νετάτμο


Η προστασία των αγαπημένων σας προσώπων και του σπιτιού σας βασίζεται κυρίως, όταν λείπετε, σε κάμερες ασφαλείας, συναγερμούς και αισθητήρες, που σας ειδοποιούν όταν κάποιος προσπαθεί να μπει παράνομα στην ιδιοκτησία σας.


Τώρα χάρις στην γαλλική εταιρία Νετάτμο, μπορείτε να ξέρετε κάθε στιγμή ποιος είναι στην εξώπορτά σας, να του επιτρέψετε αν θέλετε να μπει στο σπίτι σας και να πληροφορείστε σε πραγματικό χρόνο, αν κάποιος κινείται μέσα στο σπίτι σας.

Όλα αυτά χάρις σε μια έξυπνη κάμερα ασφαλείας, που χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου και φτιάχνει το προφίλ του επισκέπτη.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μπουν στο σπίτι, μόνο αν τους αναγνωρίσει η κάμερα, η οποία στέλνει μηνύματα στο κινητό του ιδιοκτήτη, μέσα από μια ειδική εφαρμογή. Είναι κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό από ένα σύστημα που στηρίζεται σε αισθητήρες κίνησης.

«Οι σημερινές κάμερες ασφαλείας δεν είναι έξυπνες. Μπορούν να σας πουν αν κάτι κινείται, αλλά δεν γνωρίζουν απαραίτητα αν είναι κάποιος ξένος ή τα παιδιά σας. Δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά. Θα σας πληροφορούν όλη την ώρα, ακόμη κι αν οι συνθήκες φωτισμού αλλάξουν και αυτό μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Αν όμως δουλεύετε σκληρά, θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σπίτι σας. Γι’ αυτό το λόγο αναπτύξαμε μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, οπότε θα ξέρετε εάν έχουν επιστρέψει τα παιδιά σας στο σπίτι, ή αν υπάρχει ένας εισβολέας για παράδειγμα» τόνισε η Τζανίνα Ματός, Διευθύντρια Μάρκετινγκ του προϊόντος στη Νετάτμο.

Η κάμερα χρειάζεται να σταθεί ελάχιστα δευτερόλεπτα στο πρόσωπο του επισκέπτη για να φτιάξει τη συνολική εικόνα του προσώπου του. Αυτό επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της κάμερας να φτιάξει το προφίλ των επισκεπτών του.

Η κάμερα έχει υπέρυθρες ακτίνες για νυχτερινή όραση και ένα πεδίο ελέγχου 130 μοιρών, που στηρίζεται στο wi-fi δίκτυο του σπιτιού. Τα μειονεκτήματα του συστήματος είναι η έλλειψη αναγνώρισης ήχου, η έλλειψη αμφίδρομου ήχου και η έλλειψη backup σε cloud.

«Υπάρχει ένας αλγόριθμος αναγνώρισης προσώπου, ένας αλγόριθμος αναγνώρισης στην κάμερα. Αυτό που γίνεται ουσιαστικά είναι μια μαθηματική αναπαράσταση του προσώπου. Υπολογίζουμε την απόσταση και τα χαρακτηριστικά του προσώπου και φτιάχνουμε στη συνέχεια μια αναπαράσταση του προσώπου του επισκέπτη, με βάση αριθμούς και αλγόριθμους» επισήμανε η Τζανίνα Ματός.

Η κάμερα αναγνώρισης του προσώπου βοήθησε ήδη στη σύλληψη ενός κλέφτη σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι.

Ο Νταμιέν χρησιμοποίησε την έξυπνη κάμερα για να δει τι συμβαίνει, όταν παρατήρησε ότι έλειπαν χρήματα από ένα συρτάρι στο σαλόνι. Κατάφερε να δώσει εικόνες του κλέφτη στην αστυνομία, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε:

«Ήμουν στην δουλειά, όταν το τηλέφωνό μου δονήθηκε. Στην αρχή σκέφτηκα. Πρέπει να είναι λάθος προειδοποίηση. Ίσως πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές. Αλλά η ειδοποίηση στο τηλέφωνό μου, μου έλεγε ότι υπήρχε μια κίνηση στο διαμέρισμά μου και επίσης εμφανίστηκε ένα πρόσωπο που η εφαρμογή δε αναγνώριζε. Καθώς μπορώ να δω τα πάντα σε βίντεο, έβλεπα τα πάντα ζωντανά.

Η συγκεκριμένη έξυπνη κάμερα δεν έχει να κάνει μόνο με την ασφάλεια. Μπορεί να βοηθήσει τους απασχολημένους γονείς να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την φροντίδα των παιδιών τους.

Η συγκεκριμένη συσκευή ανήκει στην κατηγορία που αποκαλούμε πλέον ίντερνετ των πραγμάτων και αφορά εφαρμογές και συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο και με εφαρμογές στα κινητά μας. Σύμφωνα με μελέτες, οι συσκευές αυτές θα ξεπεράσουν φέτος τα 6,4 δις. 30% δηλαδή περισσότερες από το 2015.

Πηγή
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.