.

Υπερδιπλασιασμός της αγοράς οικιακού αυτοματισμού έως το 2022


Η παγκόσμια αγορά οικιακού αυτοματισμού προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2022, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της MarketsandMarkets, εν μέρει λόγω της ανάπτυξης του Internet of Things και χαρακτηριστικών του οικιακού αυτοματισμού που εξοικονομούν χρήματα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Η αγορά των συστημάτων οικιακού αυτοματισμού αναμένεται να φθάσει τα 78 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022, από 38,7 δισεκατομμύρια το 2016, και θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 12,46%. Η Βόρεια Αμερική εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της περιόδου των προβλέψεων, καθώς εκτιμάται πως θα πλησιάσει τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, από 14,85 δισεκατομμύρια το 2016.

Ενώ η Βόρεια Αμερική κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό. Η αγορά της Βόρειας Αμερικής αυξάνεται, ενώ μαζί με την Ευρωπαϊκή αγορά έχει αρχίσει να ωριμάζει σε ορισμένες περιοχές. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα από τα προϊόντα οικιακού αυτοματισμού, τα οποία είχαν ένα σημαντικό ποσοστό διείσδυσης κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, αναμένεται να παρουσιάσουν βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε αυτές τις περιοχές, όπου βεβαίως δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Η έκθεση αναλύει τον οικιακό αυτοματισμό σε δύο μεγάλα, ξεχωριστά τμήματα: τα προϊόντα και το λογισμικό με τις υπηρεσίες. Η MarketsandMarkets αναμένει ο έλεγχος του φωτισμού να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν στην αγορά, ακολουθούμενο από τον έλεγχο του κλιματισμού, την ασφάλεια και τον έλεγχο πρόσβασης.

Στην αγορά της ασφάλειας, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν εκτιμάται ότι θα είναι οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας, όπου η καταγραφή και η κατανόηση της προηγούμενης χρήσης, μπορεί να προσφέρει βελτιστοποίηση της ενεργειακής χρήσης και μείωση του ενεργειακού κόστους.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, με το σύγχρονο λογισμικό και τις υπηρεσίες που προσφέρει, μέσα από πολλαπλές λύσεις για κατοικίες, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και προσφέρει στον τελικό χρήστη προτάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.