.

Οικιακό ρομπότ από την Asus


«Zenbo» είναι το όνομα του οικιακού ρομπότ που παρουσίασε η Asus στην Computex στην Ταϊβάν, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να παρέχει μια σειρά χρήσιμων υπηρεσιών σε καθημερινές εργασίες στο σπίτι- από τη φροντίδα και ψυχαγωγία παιδιών μέχρι τη φόρτιση συσκευών, την παροχή οδηγιών στο μαγείρεμα, αλλά και την εξ αποστάσεως παρακολούθηση/ φροντίδα ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gizmag, το Zenbo προωθείται ως κέντρο ψυχαγωγίας, προσωπικός βοηθός (PA) και «τηλεχειριστήριο» οικιακών αυτοματισμών. Μπορεί να κινείται μόνο του στο σπίτι χάρη στους μεγάλους τροχούς (κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια) και να δέχεται φωνητικές εντολές. Διαθέτει κάμερα και οθόνη αφής - και όταν η οθόνη δεν λειτουργεί ως οθόνη, εμφανίζει ένα «πρόσωπο» που μπορεί να πάρει διάφορες εκφράσεις. Διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία για να παίζει μουσική και να αλληλεπιδρά με χρήστες και είναι ικανό να αναγνωρίζει φυσική γλώσσα, ώστε να απαντά αντίστοιχα.

Το Zenbo έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδέεται ασύρματα με «έξυπνες» οικιακές συσκευές, προσαρμόζοντας το air condition, αναβοσβήνοντας φώτα, ελέγχοντας την τηλεόραση, ελέγχοντας ποιος χτυπάει την πόρτα, ξεκλειδώνοντάς την κ.α. Σύμφωνα με την Asus, το ρομπότ μπορεί να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του χρήστη, χάρη στην εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη του.

Όσον αφορά στην φροντίδα ηλικιωμένων, υπενθυμίζει ώρες που πρέπει να λαμβάνονται φάρμακα και ενημερώνει τους ιδιοκτήτες εάν κάποιος από αυτούς τους συγγενείς αντιμετωπίσει πρόβλημα - παράλληλα, παρέχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βίντεο. Ο τηλεχειρισμός του γίνεται μέσω εφαρμογής για κινητό.

Δεν έγινε γνωστό πότε θα αρχίσει η διάθεσή του στο εμπόριο, ωστόσο η τιμή είναι στα 599 δολάρια.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.