.

Οι τάσεις που οδηγούν τον Οικιακό Αυτοματισμό στον κλάδο της Ασφάλειας


Οι συνδεδεμένες συσκευές σε ένα οικιακό δίκτυο είναι διαχειρίσιμες από τους κατόχους των κατοικιών, που χρησιμοποιούν τα iPad και τους υπολογιστές τους για να συνδεθούν. Είμαστε ήδη στον 21ο αιώνα και είναι καιρός να ζήσουμε σε έξυπνα σπίτια. Οι απανταχού φίλοι της τεχνολογίας πιστεύουν ότι το έξυπνο σπίτι μπορεί να έρθει σύντομα για όλους. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την αγορά της ασφάλειας, η οποία είναι σε θέση να ευδοκιμήσει στην επερχόμενη εποχή του οικιακού αυτοματισμού.

Η αναμονή μπορεί να είναι μικρότερη από ότι νομίζουμε, δεδομένων των πρόσφατων τάσεων και όσων βλέπουμε στην αγορά του οικιακού αυτοματισμού. Ας εξετάσουμε τις σημαντικότερες από αυτές:
  • Ο οικιακός αυτοματισμός έχει την προσοχή της Silicon Valley
Η απόκτηση της Nest από την Google και η πιο πρόσφατη απόκτηση της Dropcam, ήταν ένα σαφές μήνυμα από τον γίγαντα της Silicon Valley, που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την αγορά του οικιακού αυτοματισμού. Η Apple προσφέρει το HomeKit, ένα τυποποιημένο πρωτόκολλο δικτύου για τη διευκόλυνση της σύνδεσης περισσότερων συσκευών στο σπίτι. Όταν οι μεγάλοι συμμετέχουν, θα πρέπει να πειστούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια καυτή αγορά.
  • Οι μεγάλες εταιρείες του τομέα της Ασφάλειας δίνουν προτεραιότητα
Γνωστές φίρμες ασφαλείας, όπως η Honeywell και η ADT, ηγούνται στην αγορά του οικιακού αυτοματισμού, ενώ το αυξανόμενο ενδιαφέρον και άλλων, δείχνει το μέλλον.
  • Νέες (μικρότερες) εταιρείες εισέρχονται στην αγορά
Παρά την ενοποίηση του κλάδου, υπάρχει ένα γόνιμο περιβάλλον για startup εταιρείες που μπορούν να φέρουν νέα χαρακτηριστικά και καινοτόμες δυνατότητες, που εξυπηρετούν και μπορούν να αλλάξουν τον κλάδο του οικιακού αυτοματισμού.
  • Τα Do-it-yourself (DIY) συστήματα επεκτείνονται
Η σύνδεση οποιουδήποτε τύπου συσκευής σε ένα οικιακό δίκτυο είναι διαχειρίσιμη για τους ιδιοκτήτες κατοικιών, που χρησιμοποιούν τα iPad και τους υπολογιστές για να συνδεθούν. Τα DIY συστήματα λειτουργούν ικανοποιητικά στο entry level επίπεδο και μπορούν να ανοίξουν τις ορέξεις στους ιδιοκτήτες κατοικιών για πιο εξελιγμένα συστήματα, που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στις ποιοτικές ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουν οι μεγάλοι του χώρου της ασφάλειας.
  • Τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα επικοινωνίας διευκολύνουν τις εφαρμογές οικιακού αυτοματισμού
Οι εφαρμογές των Zigbee, Z-Wave και άλλων πρωτοκόλλων, βοηθούν στην υιοθέτηση από περισσότερους των λύσεων οικιακού αυτοματισμού, μαζί με τις νεότερες παραλλαγές χαμηλής ισχύος Bluetooth και Wi-Fi. Αβέβαιοι για τα πρωτόκολλα που θα αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση, οι κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν χρήση όλων (ή όσων είναι εφικτό) μέχρι η κατάσταση να ξεκαθαρίσει.
  • Νέες δουλειές για τις μεγάλες εταιρείες και τους εγκαταστάτες
Συστήματα ασφαλείας είναι ήδη εγκατεστημένα σε σημαντικό αριθμό σπιτιών, κάτι που σημαίνει ότι οι μεγάλες εταιρείες και οι εγκαταστάτες είναι καλά τοποθετημένοι και όταν οι ιδιοκτήτες κατοικιών θελήσουν να επεκτείνουν τα συστήματα τους, θα μπορέσουν να προσφέρουν τον έλεγχο από κάθε υπολογιστική συσκευή.
  • Αυξημένο ενδιαφέρον από τους πελάτες των εταιρειών ασφαλείας
Η καλύτερη είδηση από όλες – για οποιαδήποτε αγορά – είναι η ζήτηση των πελατών. Ειδικά στις ΗΠΑ και σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, τα μηνύματα λένε ότι οι πελάτες ζητούν όλο και περισσότερο πληροφορίες για τον οικιακό αυτοματισμό και τις δυνατότητες εγκατάστασης.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ είναι απόλυτα συγχρονισμένη με τις πρόσφατες καινοτομίες, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως, και ήδη προσφέρει τις δικές της λύσεις, όπως το 2S Safe & Save, που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και διατίθεται αποκλειστικά και μόνο από την εταιρεία μας, σε εκδόσεις που ταιριάζουν σε κάθε σπίτι.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.