.

Η D-Link επενδύει στην Ελληνική αγορά και χτίζει ισχυρές συνεργασίες


Οι ουσιαστικές και καινοτόμες λύσεις παρακολούθησης, η άριστη σχέση ποιότητας/τιμής και η κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών, είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίζεται η D-Link και πρωταγωνιστεί στην Ευρωπαϊκή αγορά. Με το ίδιο τρίπτυχο αξιών δραστηριοποιείται και στην Ελληνική αγορά, την οποία όχι μόνο στηρίζει τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές αποχωρούν, αλλά επενδύει και περισσότερο χτίζοντας συνεργασίες με το κανάλι που επιλέγει ποιότητα και καινοτομία.

ΣτράτοςΖέρβας
Business Development Manager
D-Link Hellas


Η αρχή έγινε με τις οικιακές κάμερες ασφαλείας. Πρώτη η D-Link το 2011 ενσωμάτωσε τη λειτουργία Cloud και έκανε εύκολες και προσιτές αυτές τις λύσεις, με αποτέλεσμα σήμερα, στο καταναλωτικό κανάλι στις IP κάμερες, να έχει μερίδιο πάνω από 70% της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από το 2014 η D-Link ανέπτυξε και διαθέτει ένα πλήρεςοικοσύστημα προϊόντων Smart Home από το οποίο δεν θα μπορούσαν να μην περιέχονται και προϊόντα IP παρακολούθησης. Η οικογένεια προϊόντων για το «Έξυπνο Σπίτι», περιέχει εκτός από τις κάμερες και αισθητήρες, σειρήνες, πρίζες, επεκτείνοντας συνεχώς τη σειρά προϊόντων οικιακού αυτοματισμού. Με την πλατφόρμα Connected Home η D-Link καινοτομεί περαιτέρω γεφυρώνοντας τις ασύρματες τεχνολογίες Wi-Fi και Z-Wave σε ένα ενιαίο σύστημα. Στόχος της D-Link είναι ο καθένας να μπορεί από το κινητό του να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση και ενημέρωση για το τι συμβαίνει στους χώρους του. Πυρήνας του οικοσυστήματος Smart Home είναι η εφαρμογή mydlink Home για συσκευές iOS και Android, όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν στα χέρια τους μια ολοκληρωμένη λύση οικιακής ασφάλειας, ενημέρωσης και αυτοματισμού, που είναι αποτελεσματική, αξιόπιστη και επεκτάσιμη.

Επαγγελματικές λύσεις για κάθε σύγχρονη πρόκληση

Στον τομέα των επαγγελματικών αναγκών IP Surveillance, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων D-Link περιλαμβάνει μία σειρά ανταγωνιστικών λύσεων που απαντούν κατευθείαν στις ανάγκες των εγκαταστατών και στις σύγχρονες προκλήσεις της παρακολούθησης και ασφάλειας. Έχοντας ως στόχο την προσφορά ουσιαστικών λύσεων για έλεγχο και προστασία, η σειρά προϊόντων της D-Link είναι κατάλληλη για όλα τα πιθανά σενάρια παρακολούθησης χώρων, προσφέροντας επιλογές για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, από σπίτια και μικρά γραφεία μέχρι οργανισμούς με αυξημένες ανάγκες παρακολούθησης, και χαρακτηριστικά τεχνολογίας αιχμής, όπως πανοραμική θέαση, υψηλές αναλύσεις, νυχτερινή λήψη και πολλά άλλα. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει περισσότερα από 40 μοντέλα IP καμερών και πέντε μοντέλα καταγραφικών, που συνδυάζονται με την υπόλοιπη δικτυακή υποδομή – switches, routers και wireless συσκευές - που είναι απαραίτητα προκειμένου να δομηθεί ένα άρτιο σύστημα IP παρακολούθησης.

Στα μέσα του 2015, η D-Link αφουγκράστηκε την ανάγκη διαφοροποίησης όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα του IP Surveillance και εγκαθιστούν τέτοιες λύσεις, και προχώρησε στην δημιουργία ενός portfolio μόνο για αυτούς. Μία γκάμα καμερών που ονομάζεται Vigilance και δεν υπάρχει στα ράφια της λιανικής. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση της εταιρίας απέναντι σε αντίστοιχες λύσεις κατασκευαστών της Άπω Ανατολής, που προσπαθούν να ανταγωνίζονται μόνο σε επίπεδο τιμών αλλά υστερούν σε καινοτομία, ποιότητα και υπηρεσίες πρόσθετης αξίας, όπως η υποστήριξη. Η D-Link ήδη συνεργάζεται με επιτυχία με τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου στον τομέα των υποδομών και κυρίως στον τομέα των switches και των PoE, και φυσικά στις λύσεις ασύρματων δικτύων. Αυτό που πλέον επιδιώκουμε με τη νέα σειρά Vigilance, είναι η προσέγγιση του καναλιού το οποίο ζητάει αξιόπιστες λύσεις αλλά αντιμετώπιζε θέματα ανταγωνισμού τιμών.

Ποιότητα στην υποστήριξη συνεργατών

Αυτό που όμως πραγματικά καθιστά ολοκληρωμένη την προσφορά της D-Link στην αγορά του IP Surveillance, είναι η κορυφαία εξυπηρέτηση και η ποιότητα στην υποστήριξη των συνεργατών. Στη φιλοσοφία της D-Link σημαντική θέση κατέχει η τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη των συνεργατών, και η πεποίθηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο νευραλγικό τομέα της ασφάλειας, που απαιτεί εξειδίκευση, εμπειρία και άμεση ανταπόκριση. Σε αυτό το πλαίσιο, στην Ελλάδα λειτουργεί ένα άριστα οργανωμένο τμήμα με εξειδικευμένους τεχνικούς υποβοηθούμενη από μία έμπειρη ομάδα στελεχών εμπορικής ανάπτυξης, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό της Ελληνικής αγοράς. Η τοπική ομάδα της D-Link παρέχει γρήγορη και υπεύθυνη pre-sales και after sales υποστήριξη, τεχνική καθοδήγηση και επισκευαστικό κέντρο που προσφέρει επισκευή ή αντικατάσταση εντός 48 ωρών σε όλα τα προϊόντα. Καθώς η αγορά εξελίσσεται γρήγορα, μία αγορά όπου οι πωλητές, οι εγκαταστάτες και οι συνεργάτες πρέπει να «μεγαλώνουν» μαζί, η D-Link πιστεύει σθεναρά στην εκπαίδευση όλων των συνεργατών της και στη διατήρηση ανοικτών καναλιών επικοινωνίας για συνεχή ροή και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, γι’ αυτό και έχει καθιερώσει προγράμματα συνεργατών, εκπαιδεύσεις και από κοινού επισκέψεις στους πελάτες.

Πρώτα η ποιότητα

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνονται βίαιες αλλαγές στην Ελληνική αγορά, απόρροια της οικονομικής κατάστασης. Σε αυτούς τους κλυδωνισμούς, έχουν γίνει πολλές ανακατατάξεις και παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, να παρασυρθούν και να ακολουθήσουν το δρόμο του πολύ φθηνού υλικού, το οποίο σε συνδυασμό με επίσης φθηνή υπηρεσία σε αυτά τα υλικά, πίεσε εξουθενωτικά το κέρδος τους και αρκετοί έκλεισαν, ενώ πολλοί βρίσκονται στα όρια. Οι επιχειρήσεις που παρασύρθηκαν σε αυτή τη φενάκη, όχι μόνο δεν κέρδισαν παραμένοντας υγιείς, αλλά έχασαν και πελάτες λόγω κακών λύσεων. Από την άλλη πλευρά όσες εταιρίες αντιστάθηκαν και έχτισαν συνεργασίες με επώνυμους οίκους, προσέφεραν σωστές ποιοτικά και καινοτόμες λύσεις, επωφελήθηκαν και πήραν όλο το «καλό» πελατολόγιο από τους άλλους με αποτέλεσμα να είναι οι κερδισμένοι.

Η D-Link θέλει ένα υγιές κανάλι συνεργατών το οποίο θα παρέχει value for money λύσεις και θα έχει κέρδος από κάθε εγκατάσταση. Η εμπειρία μας στον δύσκολο κλάδο της πληροφορικής μας δείχνει το δρόμο και τον τρόπο για να το επιτύχουμε. Άλλωστε οι επιδόσεις της D-Link στην Ελλάδα της κρίσης, με συνεχόμενη διψήφια ετήσια άνοδο πωλήσεων από το 2012, μας επιβεβαιώνουν.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.