.

Internet of Things: Πολλαπλασιάζει τους cyber κινδύνους


Αλλάζει άρδην το τοπίο των κινδύνων. Αρκετοί τομείς της οικονομίας υποβάλλονται σε ριζικές αλλαγές. Νέες τεχνολογίες, ψηφιοποίηση και το Internet of Things -η διασύνδεση των μονάδων αυτών, σε συνδυασμό την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από οργανισμούς και ιδιώτες μεταβάλλουν τις συμπεριφορές των καταναλωτών καθώς και τα επιχειρηματικά λειτουργικά μοντέλα.

Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, προάγουν την καινοτομία, ωστόσο, παράγουν πλειάδα κινδύνων, όπως είναι οι cyber κίνδυνοι, οι κίνδυνοι διακοπής των ροών σύμφωνα με την της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και το κίνδυνο αύξησης νομικών διαφωνιών και δικαστικών διαμαχών, σύμφωνα με την Allianz Global Corporate & Specialty, AGCS.

Η πολυπλοκότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό

Ο αυξανόμενος κίνδυνος των cyber χτυπημάτων προκαλεί έντονες ανησυχίες . Τον Δεκέμβριο του 2015, τρεις ηλεκτρικές μονάδες κοινούς ωφέλειας χτυπήθηκαν από το malwareBlackEnergy, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρισμό εκατοντάδες νοικοκυριά

Δύο μήνες νωρίτερα είχαν προηγηθεί χτυπήματα στην Ισραηλινή Εθνική Εποπτική Αρχή Ηλεκτρισμού. 
H πολυπλοκότητα των χτυπημάτων ήταν βασικό χαρακτηριστικό. Η διασυνδεσιμότητα των μονάδων στο διαδίκτυο, των ιδιωτών και των επιχειρήσεων έκανε ευκολότερη την δουλειά των κυβερνοεγκληματιών.

Οι ευάλωτοι τομείς

Ο τομέας την ενέργειας είναι μέσα στους κυριότερους στόχους. Δεν είναι, όμως και ο μοναδικός. Ο κλάδος των μεταφορών, οι τηλεπικοινωνίες, η μεταποίηση και οι δημόσιες υπηρεσίες αποτελούν επίσης στόχους των cyber χτυπημάτων.

Σύμφωνα τα Συστήματα Ελέγχου Cyber χτυπημάτων και την Ομάδα Επείγουσας Δράσης των ΗΠΑ (ICS-CERT), τα cyber χτυπήματα στους τομείς της μεταποίησης και υποδομών σημείωσαν αύξηση 20% το 2015.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.