.

Πλατφόρμα Internet of Things από τη Nokia


H Nokia ονομάζει Impact τη νέα της πλατφόρμα υπό της σκέπη της οποίας ενοποιούνται όλες οι τεχνολογίες Internet of Things που θα παρουσιάσει.

Μέσα από την πλατφόρμα Internet of Things της Nokia, θα μπορεί κανείς να διαχειριστεί όλες τις συσκευές που ανήκουν στο λεγόμενο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, με τη λέξη Impact να προκύπτει από τις λέξεις Intelligent Management Platform for All Connected Things. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα η Nokia, η πλατφόρμα αυτή ήδη υποστηρίζει περισσότερες από 80.000 διαφορετικές συσκευές.

Στη ίδια λογική του Impact κινείται και το Smart Home Gateway που παρουσίασε η Nokia και το οποίο συνδυάζει ένα modem οπτικής ίνας, με ένα router το οποίο μπορεί να αναλάβει το χειρισμό και διαχείριση των αυτοματισμών ενός μοντέρνου νοικοκυριού. H Nokia βλέπει τα πάντα να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, με τα δεδομένα να αποθηκεύονται όλα στο cloud.

Για τη Nokia, το Internet of Things είναι το επόμενο στάδιο της εξέλιξης της τεχνολογίας, με την ανάγκη της σωστής επικοινωνίας μεταξύ των διάσπαρτων αισθητήρων σε φορητές συσκευές και σταθερές υποδομές να αποτελεί στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για την ορθή ανάπτυξη της μελλοντικής τεχνολογίας.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.