.

Εφαρμογή για iphone ή adroid που προειδοποιεί για πιθανή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τη γαλλική κυβέρνηση ενόψει του Euro. Στη μάχη της προστασίας και η τεχνολογία με μία εφαρμογή για iphone ή adroid που προειδοποιεί για πιθανή απειλή.



Μπορεί η γαλλική κυβέρνηση να θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες και τους επισκέπτες δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 δείχνοντας ότι λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την ασφάλεια, δεν παύει όμως η νέα εφαρμογή συναγερμού για τα κινητά να αποτελεί και επιβεβαίωση ότι η Γαλλία βρίσκεται κάτω από τη μόνιμη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης.

Η νέα εφαρμογή λέγεται Σύστημα Συναγερμού και Ενημέρωσης των Πολιτών και έχει για ακρώνυμο το SAIP. Από σήμερα μπορούν να την κατεβάσουν όσοι έχουν κινητά iphone ή adroid.

Σε περίπτωση κινδύνου πλησίον του χρήστη, η οθόνη του κινητού γίνεται κόκκινη χωρίς θόρυβο ή δόνηση, ώστε να μην προσελκύσει την προσοχή. Δίνονται οι πρώτες πληροφορίες για το τι συμβαίνει, οδηγίες για την ασφάλεια και ένα εικονίδιο μέσω του οποίου μπορεί κανείς να προωθήσει την ειδοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα, πολλαπλασιάζοντας έτσι μαζικά την ενημέρωση.

Μία εφαρμογή για πολλαπλές χρήσεις

Η εφαρμογή θα προσαρμοσθεί και σε άλλα φαινόμενα, όπως πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές
Η εφαρμογή θα προσαρμοσθεί και σε άλλα φαινόμενα, όπως πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές

Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης δίνει το γεωγραφικό του στίγμα και όχι μόνο, αφού μπορεί να προσθέσει 8 γεωγραφικές ζώνες για τις οποίες θα ήθελε να ενημερώνεται παράλληλα. Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ωστόσο για τον σεβασμό των προσωπικών δεδομένων, αφού η εφαρμογή δεν θα μπορεί να μεταβιβάζει τις σχετικές πληροφορίες στις αρχές.

Από το φθινόπωρο προβλέπεται να εφαρμοσθεί το Σύστημα Συναγερμού και Ενημέρωσης των Πολιτών και για άλλα φαινόμενα, όπως πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, ως και πυρηνική απειλή.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.