.

Κάμερες MOBOTIX για την ασφάλεια του Hyatt Place Amsterdam

Η διάσημη ξενοδοχειακή αλυσίδα Ηyatt εγκαινίασε το δεύτερο ξενοδοχείο της στο Άμστερνταμ, στα τέλη του περασμένου έτους. Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις ασφαλείας της παγκόσμιας αλυσίδας, η Vermeesch Installaties, μαζί με άλλα συστήματα, εγκατέστησε υψηλής ευκρίνειας κάμερες MOBOTIX. 

Το Hyatt Place Amsterdam Airport προορισμός επαγγελματικών ταξιδιών

Το ξενοδοχείο Hyatt Place Amsterdam Airport, είναι ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων το οποίο βρίσκεται σε στρατηγική θέση, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Schiphol και απευθύνεται στον σύγχρονο, ανά τον κόσμο ταξιδιώτη, Η ιδέα για τη δημιουργία του Hyatt Place, βασίζεται στο συνδυασμό της αυθεντικής φιλοξενίας και της παροχής μιας ιδιαίτερης γκάμας υπηρεσιών. Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα από τα έντεκα brands του ομίλου Hyatt, που ιδρύθηκε το 1957. Στα τέλη του 2014, η εταιρεία δημιούργησε 587 καταλύματα σε όλο τον κόσμο, με το Hyatt Place Amsterdam Airport, να αποτελεί το δεύτερο ξενοδοχείο στην περιοχή του Άμστερνταμ. Το lifestyle ξενοδοχείο Andaz Άμστερνταμ, στο Prinsengracht, άνοιξε ξανά το 2012. Το νέο ξενοδοχείο Hyatt Place βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Schiphol και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω των Α4 και Α5. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι βρίσκονται στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου, ενώ μια σειρά από αίθουσες συνεδριάσεων βρίσκονται στον πάνω όροφο. Μεταξύ του δευτέρου και του δέκατου τρίτου επίπεδου του ξενοδοχείου βρίσκονται συνολικά 330 μεγάλα δωμάτια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τη δική του ξεχωριστή ζεστή γωνιά. Όλα τα δωμάτια, καθώς και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις της αλυσίδας ξενοδοχείων Hyatt, ανταποκρίνονται στις παγκοσμίου επιπέδου απαιτήσεις για ποιότητα στην άνεση και στην παροχή υπηρεσιών.

Κάμερες επιτήρησης σε κοινόχρηστους χώρους

Η εταιρεία Vermeesch Installaties αποτελεί επίσημο συνεργάτη της MOBOTIX, ο οποίος ζήτησε για πρώτη φορά μέσω του κατασκευαστή του Hyatt Place να παρέχει κάμερες ασφαλείας για τιςεξόδους κινδύνου και για τον χώρο του ισογείου.

Κατά τη διάρκεια των σχετικών συζητήσεων, οι ανάγκες για κάμερες ασφαλείας αυξήθηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν εγκατασταθεί δεκάδες. Πρόκειται κυρίως για μοντέλα D15, με δύο φακούς, έναν για την ημέρα και έναν για τη νύχτα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Vermeesch Installaties, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τη Hyatt, κατέστη σαφές ότι ήταν απαραίτητη η εποπτεία μέσω καμερών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών σε κάθε σημείο των εγκαταστάσεων. Για αυτόν το λόγο, τοποθετήθηκαν κάμερες σε όλους τους διαδρόμους, τους ανελκυστήρες, στην κεντρική είσοδο, στο σαλόνι, στο μπαρ, στο εστιατόριο, και στις εξόδους κινδύνου, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Όλες οι κάμερες ελέγχονται μέσω ενός ενιαίου συστήματος εξοπλισμένου με ένα σύστημα αποθήκευσης NAS. Αυτό καθίσταται δυνατό καθώς οι κάμερες MOBOTIX αποτελούν πλήρως ανεξάρτητα συστήματα, και συμπεριλαμβάνουν επεξεργαστή, μνήμη και λογισμικό. Χάρη στην αποκεντρωμένη διαχείριση που αποτελεί τη βάση των λύσεων που παρέχουν, οι κάμερες αυτές αποθηκεύουν εικόνες μόνο σε περίπτωση που συμβεί κάτι πραγματικά, ενώ μόνο οι αλλαγές αποστέλλονται μέσω του δικτύου. Ως εκ τούτου, απαιτείται λιγότερο εύρος ζώνης, καθιστώντας μια εγκατάσταση MOBOTIX πιο αποτελεσματική σε σχέση με τα κεντρικά συστήματα άλλων προμηθευτών.

Ο Pim Roelink, τεχνικός διευθυντής του Hyatt Place Amsterdam, παρουσιάζει κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα που διαπίστωσε ότι έχουν οι κάμερες που εγκαταστάθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Μεταξύ άλλων, ανέλαβα υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας IP του ξενοδοχείου, λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του. Για μένα, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευκολία στην χρήση και διαχείριση αυτών των καμερών. Κάποιος υπεύθυνος υποδοχής των επισκεπτών, χωρίς ειδική εκπαίδευση στον τομέα των καμερών ασφαλείας, μπορεί να ελέγξει με ευκολία τις λήψεις, εάν υπάρξει ανάλογη ανάγκη. Ευτυχώς, αυτό σπάνια είναι απαραίτητο, αλλά γι 'αυτό το λόγο καθίσταται σημαντικό η διαχείριση του λογισμικού των καμερών να είναι εύκολη στην κατανόηση.

Επιπλέον, το παρεχόμενο λογισμικό της MxActivitySensor αυτόματα εξασφαλίζει πως οι κάμερές μας δεν καταγράφουν, ούτε αποθηκεύουν περιττές πληροφορίες. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες οι οποίοι απλά συζητούν στο σαλόνι ή σε ένα διάδρομο, δεν καταγράφονται, αλλά σε περίπτωση που κάποιος απομακρυνθεί από την ομάδα του, ξεκινά η καταγραφή. Εξετάζοντας το θέμα από την πλευρά της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι εικόνες ανακτώνται και προβάλλονται μόνο σε περίπτωση που υπάρξει γεγονός. Επιπλέον, η λύση που προσφέρουν οι δικές μας IP κάμερες ασφαλείας, είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, οι υπάρχουσες αποθηκευμένες καταγραφές αντικαθιστώνται αυτόματα από τις πιο πρόσφατες».

Στην πράξη

«Επιπλέον πλεονεκτήματα αυτών των καμερών είναι η υψηλή ανάλυση καθώς και η δυνατότητα του λογισμικού για zoom-in, όταν συμβεί κάτι πραγματικά», προσθέτει ο Roelink. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούμε να ερευνήσουμε ένα συμβάν όχι μόνο μετά τη λήξη του, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, χρησιμοποιώντας τις ακριβείς εγγραφές των καμερών. Αυτές οι κάμερες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και ως μέσο πρόληψης, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό, για τα κτίρια που είναι προσβάσιμα στο κοινό, όπως τα ξενοδοχεία. Παρά το γεγονός ότι η επιλογή του προμηθευτή έγινε προτού αναλάβω εγώ στο ξενοδοχείο, χαίρομαι ιδιαιτέρως που χρησιμοποιούμε μια κορυφαία παγκοσμίως γνωστή εταιρεία.

Πρόσφατα μάλιστα διαπιστώσαμε την αξιοπιστία των καμερών, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διακοπής ρεύματος που επηρέασε σχεδόν όλες τις επαρχίες της Βόρειας Ολλανδίας. Αυτό δεν είχε καμία απολύτως επίπτωση στις δικές μας κάμερες, καθώς παρέμειναν σε λειτουργία χάρη σε μια εφεδρική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που οι δικτυακές συνδέσεις αποσυνδεθούν από τον κεντρικό υπολογιστή και το σύστημα αποθήκευσης, δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, χάρη στην εσωτερική κάρτα μνήμης που διαθέτουν όλες οι κάμερες MOBOTIX. Έτσι, αποθηκεύουν αυτόματα τις εγγραφές για λίγες ημέρες. Κοιτάζοντας πίσω στην περίοδο της κατασκευής, το άνοιγμα και τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του ξενοδοχείου, τώρα έχουμε ένα εύκολο στη χρήση και στη διαχείριση σύστημα καμερών επιτήρησης, που διασφαλίζει όλους τους επισκέπτες μας».

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.