.

RAMSEE: Ρομπότ-φρουρός ασφαλείας με λέιζερ και υπέρυθρες κάμερες


Ακόμα και οι πιο έξυπνοι εισβολείς δεν θα μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν το φύλακα. Εξοπλισμένο με λέιζερ και υπέρυθρες κάμερες, το νέο ρομπότ ασφαλείας υπόσχεται να αναλάβει την επίπονη εργασία της περιπολίας κτιρίων. O RAMSEE μπορεί να παρέχει παρακολούθηση μιας περιοχής όλο το εικοσιτετράωρο με σάρωση του περιβάλλοντος, καθώς κινείται ψάχνοντας για κίνηση, σημάδια διαρροών φωτιάς, καπνού και φυσικού αερίου.

Το ρομπότ, που έχει σχεδιαστεί από την Gamma 2 Robotics, στέλνει δεδομένα όταν ανιχνεύει πως κάτι δεν πάει καλά, οπότε οι υπεύθυνοι επόπτες μπορούν να επιλέξουν εάν πρέπει να παρέμβουν ή όχι. Οι σχεδιαστές του RAMSEE ελπίζουν να αλλάξει τον κόσμο της ασφάλειας, διότι δεν κουράζεται ποτέ και λειτουργεί με ένα κλάσμα του κόστους που καταβάλλεται για άλλες υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο RAMSEE είναι ιδανικός για επικίνδυνες και νυχτερινές περιπολίες που κανείς δεν θέλει να κάνει. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η υπέρυθρη όραση και τα ραντάρ λέιζερ – γνωστά ως Lidar – κάμερες 360°, αισθητήρες θερμότητας, και ανιχνευτές τοξικών αερίων. Ωστόσο, οι σχεδιαστές του πιστεύουν ότι το κύριο σημείο που ξεχωρίζει είναι οι φθηνότερες περιπολίες με υψηλή αξιοπιστία.





Πηγή: Zarifopoulos blog
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.