.

Symantec: Νέα λύση IoT προστατεύει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από επιθέσεις Zero Day


Η Symantec Corp. η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο, παρουσιάζει τη λύση Symantec Anomaly Detection for Automotive που προστατεύει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από zero-day επιθέσεις αλλά και από θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα οχήματα. Μεταφέροντας την εκτεταμένη εμπειρία της Symantec σε θέματα ασφάλειας και εξελιγμένα analytics πολύπλοκων δικτύων και στα οχήματα, το νέο Anomaly Detection for Automotive παρέχει τη ζωτικής σημασίας δυνατότητα να εντοπίζονται θέματα που άπτονται της ασφάλειας των οχημάτων καθώς και την έγκαιρη αποκατάσταση αυτών.

Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα προσφέρουν στους οδηγούς ανέσεις, όπως πλοήγηση, απομακρυσμένη οδική βοήθεια και mobile Internet hot spots. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Gartner1, μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν στους δρόμους πάνω από 220 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Παρόλο που οι νέες τεχνολογίες υπόσχονται την ενίσχυση της οδηγικής εμπειρίας, αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν επίσης λεωφόρους για επιθέσεις από χάκερ που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους οδηγούς όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Το Symantec Anomaly Detection for Automotive χρησιμοποιεί την μηχανική της μάθησης για να παρέχει παθητικά security analytics εντός του οχήματος, τα οποία παρακολουθούν όλη την κυκλοφορία των Controller Area Network (CAN), χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται οι λειτουργίες του οχήματος. Το σύστημα «μαθαίνει» ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά και εντοπίζει μία ανώμαλη δραστηριότητα που μπορεί να υποδεικνύει μια επίθεση. Η λύση λειτουργεί με σχεδόν κάθε μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου.

«Το Internet of Things περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τομείς, αλλά τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα είναι αυτά που θα αλλάξουν ριζικά τις μεταφορές και τις επικοινωνίες», δήλωσε ο Christian Christiansen, VP προϊόντων ασφαλείας της IDC. «Καθώς τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα γίνονται πλέον κανόνας στην αγορά, τα ζητήματα ασφάλειας έχουν αρχίσει να μας εφιστούν ολοένα και περισσότερο την προσοχή. Οι κατασκευαστές αλλά και οι προμηθευτές οχημάτων συνεργάζονται με εταιρείες κυβερνοασφάλειας για την εξασφάλιση των συνδεδεμένων αυτοκινήτων όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο δικτυωμένο endpoint, όπως φορητές συσκευές και υπολογιστές. Διατηρώντας την ασφάλεια σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να διασφαλιστεί όχι μόνο η ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών, αλλά να οικοδομηθεί και η εμπιστοσύνη τόσο προς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και όλου του οικοσυστήματος των Internet of Things».

Στα βασικά χαρακτηριστικά του Symantec Anomaly Detection for Automotive περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
  • Μαθαίνοντας τη βαθύτερη συμπεριφορά του οχήματος με έναν πιο ακριβή τρόπο, βοηθά τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προβλέπουν άγνωστες επιθέσεις που δεν έχουν ξανασυμβεί.
  • Αυτόματη ιεράρχηση των περιστατικών με βάση την κρισιμότητα και των κινδύνων.
  • Αυτόματη ανίχνευση ανωμαλιών χωρίς να απαιτεί από τους κατασκευαστές να θέτουν κανόνες ή να δημιουργούν ειδικές πολιτικές.
  • Χρησιμοποιώντας ελάχιστη μνήμη και επεξεργαστική ισχύ, παρέχει μια λύση analytics που χτίστηκε από το μηδέν ειδικά για οχήματα.

Το Symantec Anomaly Detection for Automotive είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της επένδυσης που κάνει η Symantec στην πιο ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας IoT security για τον συγκεκριμένο κλάδο. Η Symantec ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ίδια έχει διασφαλίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές IoT, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, έξυπνων μετρητών μέχρι και βιομηχανικά συστήματα ελέγχου. Αυτή είναι η τέταρτη λύση της Symantec που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στις υπόλοιπες λύσεις περιλαμβάνονται οι Symantec Embedded Security: Critical System Protection, Code Signing, καθώς και Managed Public Key Infrastructure. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις της Symantec για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους κατασκευαστές επεξεργαστών αλλά και εταιρείες που δρουν προληπτικά προκειμένου να εμποδίσουν τους χάκερ που στόχος τους είναι τα συνδεδεμένα οχήματα, μπορεί κανείς να βρει στο white paper Building Comprehensive Security Into Cars.

«Οι απειλές ασφάλειας στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν περάσει πλέον από τη θεωρία στην πράξη», δήλωσε ο Σανκάρ Somasundaram, senior director of product management and engineering της Symantec. «Η Symantec διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο παγκοσμίως, στον τομέα των τεχνολογιών ασφαλείας που αφορούν στο αυτοκίνητο. Η υποδομή και η τεχνολογία που βοηθά ήδη στην προστασία δισεκατομμυρίων συσκευών και τρισεκατομμύρια δολαρίων, προστατεύει πλέον και το αυτοκίνητο. Χτίζουμε μία μακροπρόθεσμη και ολοκληρωμένη ασφάλεια, παρέχοντας παράλληλα καινοτόμα προστασία για τα σύγχρονα αυτοκίνητα».
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.