.

Εγκαινιάζεται η λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας στο λιμάνι του Βόλου


Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας λιμένος Βόλου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS».

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του Οργανισμού Λιμένος, εκ μέρους των εργαζομένων του Δ.Σ. του προέδρου, Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ενώ τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.Το έργο εγκατάστασης του νέου ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS, κόστισε 760.000 € και έγινε μέσω του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά τα μέτρα ασφαλείας κυρίως για τα πλοία που έρχονται στο λιμάνι από το εξωτερικό.

Η ολοκλήρωση του έργου προχωράει με την εγκατάσταση των καμερών, που αποτελούν το σύστημα επίβλεψης, ενώ προσλήφθηκε εταιρία security, στελέχη της οποίας εκπαιδεύονται, στο συγκεκριμένο αντικείμενο την περίοδο αυτή.

Εκτιμάται ότι η πλήρης λειτουργίας του συστήματος θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με την ολοκλήρωση τα εκπαίδευσης του προσωπικού της εταιρίας security.Με το έργο δημιουργείται ένα Κέντρο Ασφάλειας στο λιμάνι, θα συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο, μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, το σύνολο των πληροφοριών ασφάλειας.

Το έργο αποτελείται από Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης / Κέντρο Ελέγχου Ασφάλειας (ΚΕΑ), Φυλάκιο Προβλήτα Νο 3, Σύστημα επιτήρησης με κάμερες, συστήματα επικοινωνίας με φυλάκια, Ηλεκτρικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης, Ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων, Περιφράξεις, θύρες εισόδου-εξόδου οχημάτων, Υπερυψωμένη πλατφόρμα ελέγχου Φ/Γ οχημάτων, Προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος τύπου JERSEY και Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – κόμβοι διανομής – καλωδιώσεις.Αναμενόμενα οφέλη από την ολοκλήρωσή του είναι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας εντός της περιμέτρου του Λιμένα Βόλου καθώς και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το λιμάνι και αυτοματοποίηση σχετικών διαδικασιών με την ηλεκτρονικοποίησή τους.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.