.

Βιντεοεπιτήρηση με μικροκάμερες στις στολές προσωπικού από τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους


Oι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) θα εφαρμόσουν έως τα τέλη του έτους το μέτρο της χρήσης μικροκαμερών, που θα στερεώνονται απευθείας στη στολή των υπαλλήλων τους, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον αριθμό των επιθέσεων εναντίον τους, γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική εταιρεία.

Σε τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς της πρωτεύουσας του Βερολίνου, τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια θα εξοπλιστούν για ένα διάστημα 6 μηνών με αυτές τις φορητές μικροκάμερες που θα στερεώνουν στην στολή τους, στο ύψος του στήθους. Επίσης στη στολή θα υπάρχει η επισήμανση «βιντεοεπιτήρηση».

«Αναμένουμε ότι με τις μικροκάμερες θα επιτευχθεί μια πτώση των βίαιων περιστατικών εναντίον των υπαλλήλων μας» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ο Χανς Χίλμαρ Ρίσκε, υπεύθυνος ασφαλείας στη Deutsche Bahn.

Σύμφωνα με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους, 950 εκ των υπαλλήλων τους έπεσαν θύματα επιθέσεων το πρώτο τρίμηνο του 2016, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ενώ τα 2/3 και πλέον των επιθέσεων αυτών διαπράχθηκαν εναντίον των στελεχών ασφαλείας.

Μια μικρή οθόνη, που θα είναι ορατή από τον δυνητικό δράστη, θα επιτρέπει να βλέπει κανείς σε απευθείας σύνδεση ό,τι μπορεί να καταγραφεί. Ο στόχος είναι να αποτρέπονται οι επιθέσεις.

Η κάμερα δεν θα καταγράφει υλικό παρά μόνο σε περίπτωση συμπλοκής.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.