.

Hikvision Turbo HD 3.0. Λύσεις HDTVI 3ης γενιάς με υποστήριξη καμερών έως 5MP και αναλύσεις video 4K


Η HIKVISION, ο κατασκευαστής με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς CCTV παγκοσμίως (independent IMS reports), έχοντας βαρύνουσα άποψη στη βιομηχανία του CCTV και πιστεύοντας στις ανοικτές τεχνολογίες, δημιούργησε τη σειρά προϊόντων TURBO HD, υιοθετώντας το πρότυπο HDTVI από την αρχή.

Θέμης Γάλλος
Τεχνική Υποστήριξη Πωλήσεων ΗΛΚΑ Α.Ε

Η ανάπτυξη του προτύπου HDTVI, έδωσε τεράστια ώθηση στην αγορά και περισσότεροι από 100 άλλους κατασκευαστές CCTV ακολουθούν και αυτοί το HDTVI, σαν το παγκόσμιο ανοικτό πρότυπο για την μετάδοση σήματος υψηλής ανάλυσης, κατασκευάζοντας συμβατά προϊόντα (κάμερες, καταγραφικά).

Η HIKVISION εξελίσσοντας τα προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς, λανσάρει στην αγορά από τον Μάρτιο του 2016, τα προϊόντα 3ης γενιάς με την ονομασία TURBO HD 3.0. Η νέα σειρά υποστηρίζει κάμερες ακόμη μεγαλύτερης ανάλυσης και παρέχει αυξημένη απόδοση συμπίεσης και μεγαλύτερες αποστάσεις μετάδοσης, διατηρώντας απρόσκοπτη συμβατότητα με τα υπάρχοντα αναλογικά συστήματα καθώς και με συστήματα IP των περισσοτέρων κατασκευαστών.

Έτσι, οι χρήστες του αναλογικού CCTV έχουν πλέον και αυτοί τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν υπάρχοντα αναλογικά συστήματα επιτήρησης, χρησιμοποιώντας κάμερες HDTVI έως 5MP, απολαμβάνοντας video υψηλής ευκρίνειας σε ανάλυση έως 4Κ, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα καλωδίωση.

Παρακάτω αναπτύσσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του TURBO HD 3.0.

Υψηλότερες αναλύσεις (υποστήριξη καμερών HDTVI ως 5MP και έξοδος HDMI 4Κ σε επιλεγμένα καταγραφικά)

Η τεχνολογία Turbo HD 3.0 διατηρεί την ευκολία χρήσης ενός αναλογικού συστήματος, ενώ προσφέρει βίντεο μέχρι 5MP, κάνοντας δυνατή τη χρήση συστημάτων επιτήρησης υψηλής ευκρίνειας, χωρίς την αντικατάσταση της υπάρχουσας καλωδίωσης ή την χρήση καμερών IP. Επίσης, εξαλείφονται τα προβλήματα συμβατότητας καθώς η τρι-υβριδική λειτουργία παρέχει την δυνατότητα χρήσης καμερών παλαιότερης τεχνολογίας μαζί με κάμερες HDTVI και IP στο ίδιο σύστημα, κάνοντας απλούστερη την εγκατάσταση και οικονομικά πιο αποδοτική.

Τεχνολογία συμπίεσης video Η.264+

Το νέο πρότυπο συμπίεσης Η.264+ που ανέπτυξε η ίδια η HIKVISION, βασίζεται στο κλασικό H.264 και χρησιμοποιώντας τεχνολογία υψηλού επιπέδου, βελτιώνει κατά πολύ την απόδοση κωδικοποίησης. Καταφέρνει μάλιστα εξοικονόμηση έως και 50% στο bitrate, διατηρώντας παράλληλα υψηλή ποιότητα μετάδοσης, χωρίς να μειώνεται η λεπτομέρεια στην εικόνα. Έτσι έχουμε μικρότερες απαιτήσεις σε χωρητικότητα δίσκων και ταυτόχρονα ταχύτερη μετάδοση.

Μετάδοση video HD σε απόσταση έως 1200 μέτρα μέσω ομοαξονικού καλωδίου

Η τεχνολογία HIKVISION Turbo HD 3.0 εγγυάται μετάδοση video σε διπλάσιο μήκος καλωδίωσης για τις κάμερες HDTVI, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Συγκεκριμένα, για ανάλυση 720P, η απόσταση μετάδοσης μπορεί να φτάσει έως 1200m με καλώδιο RG6 και 500m με καλώδιο UTP, ενώ για ανάλυση 1080p ως 800m με καλώδιο RG6 και 400m με καλώδιο UTP (για τη μετάδοση μέσω καλωδίου UTP απαιτούνται video baluns HD). Η κάλυψη τέτοιων αποστάσεων μέχρι σήμερα ήταν ανέφικτη από τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους εγκαταστάτες να υλοποιούν ακόμη μεγαλύτερα έργα, ενώ και τα υπάρχοντα συστήματα μπορούν να επεκταθούν εύκολα και γρήγορα.

Ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων με μοναδικά χαρακτηριστικά

Η HIKVISION προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά από κάμερες 1080p και 720p, τύπου dome, bullet, turret, συμπεριλαμβανομένων και καμερών PTZ - για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Αξιοσημείωτη είναι η πλήρης γκάμα της σειράς EXIR με κάμερες ανάλυσης 2MP και 3MP, οι οποίες προσφέρουν καλύτερη ευκρίνεια εικόνας ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα φωτισμού περιβάλλοντος. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως ψηφιακή μείωση θορύβου (2D DNR, 3D-DNR), υψηλή ευαισθησία (low light), WDR 120db,OSD menu με πρόσβαση σε αυτό μέσα από το ίδιο ομοαξονικό καλώδιο του σήματος video, ηλεκτρομηχανικό φίλτρο υπερύθρων (ICR), έξυπνο υπέρυθρο φωτισμό (Smart IR), τηλεχειριζόμενο φακό motorized ρυθμιζόμενης εστίασης, βαθμό προστασίας IP66, και αντιβανδαλιστικό περίβλημα.

Τα καταγραφικά της σειράς Turbo HD 3.0 είναι διαθέσιμα σε μεγέθη 1/1.5/2U και υποστηρίζουν κάμερες HDTVI μέχρι 5MP. Έχουν προστεθεί σε αυτά νέες δυνατότητες όπως: υποστήριξη του αλγόριθμου συμπίεσης Η.264+, υποστήριξη 3rd party cloud storage Dropbox/Google Drive/Microsoft OneDrive (σε επιλεγμένα καταγραφικά της σειράς F), υποστήριξη Dual streaming με χωριστές ρυθμίσεις για την κάθε κάμερα, για διαφορετική μετάδοση στο δίκτυο και με δυνατότητα πλέον επιλογής του stream, που θα καταγράφεται: Main stream, Sub-stream ή και τα δύο ταυτόχρονα (double stream). Επίσης, μπορούμε πλέον να επιλέγουμε το stream που θέλουμε κατά την αναπαραγωγή (main ή sub).

Τα προϊόντα της σειράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρές και μεγάλες εγκαταστάσεις και παρέχουν εκτεταμένη συμβατότητα με την πλειοψηφία των προϊόντων άλλων κατασκευαστών.

ΗΛΚΑ Α.Ε., www.ilka.gr, τηλ.: 210-6071505

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.