.

SmartThinQ™ Hub και Sensor από την LG

Η LG Electronics (LG), παρουσίασε τον αισθητήρα SmartThinQ™ και τοSmartThinQ™ Hub στην αγορά της Κορέας, με σκοπό να επεκταθεί στην αναδυόμενη βιομηχανία του smart home.

Ο καινοτόμος αισθητήρας SmartThinQ™ μπορεί να συνδεθεί με διάφορες οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων ή ψυγεία, μετατρέποντάς τα σε έξυπνες συσκευές. Επιπλέον, το SmartThinQ™ Hub λειτουργεί ως μία ‘κεντρική πύλη’ για τα έξυπνα σπίτια, επικοινωνώντας με όλες τις συνδεδεμένες συσκευές και αισθητήρες του σπιτιού.

SmartThinQ™ Sensor: Μετάβαση προς τις έξυπνες συσκευές

Ο αισθητήρας SmartThinQ™ είναι μια κυκλική συσκευή, διαμέτρου περίπου 4 εκατοστών και μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε οικιακή συσκευή. Είναι σχεδιασμένος ώστε να ανιχνεύει δονήσεις ή αλλαγές στη θερμοκρασία και στη συνέχεια τις αναφέρει στο status της συσκευής μέσω της εφαρμογής SmartThinQ™. Για παράδειγμα, ο αισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα συμβατικό πλυντήριο και να ενημερώσει τον χρήστη σε μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο αφού ο κύκλος πλύσης έχει ολοκληρωθεί. Μπορεί επίσης να υπενθυμίσει στους χρήστες, πότε πρέπει να καθαριστεί ο σωλήνας (tub) του πλυντηρίου ρούχων. Συνδεδεμένος με ένα κλιματιστικό, μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη συσκευή ή ακόμα και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της θερμοκρασίας, όταν ο χρήστης βρίσκεται μακριά από το σπίτι. Με άλλα λόγια, ο αισθητήρας μπορεί να συνδεθεί με τις συμβατικές συσκευές που οι χρήστες ήδη έχουν, μετατρέποντάς τες σε έξυπνες συσκευές. Οι καταναλωτές μπορούν ακόμα να συνδέσουν τον αισθητήρα SmartThinQ™ με πόρτες ή παράθυρα, μένοντας ήσυχοι ότι ανά πάσα στιγμή θα λάβουν ειδοποιήσεις όταν αυτά είναι ανοιχτά. Οι χρήστες θα είναι πλέον σε θέση να βιώσουν την ευκολία της τεχνολογίας IoT στα σπίτια τους, χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσουν όλες τις υπάρχουσες συσκευές τους.

Συνδέοντας τα πάντα με το SmartThinQ™ Hub

Το κομψά σχεδιασμένο SmartThinQ™ Hub χρησιμεύει ως μία ‘πύλη’ προς τις συνδεδεμένες συσκευές και τους αισθητήρες SmartThinQ™ μέσω της χρήσης Wi-Fi ή Zigbee. Το Hub είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη οθόνη LCD 3.5 ιντσών και μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις σε smartphones ή να τις ανακοινώσει μέσω του ενσωματωμένου ηχείου του. Επιπλέον, το SmartThinQ™ Hub μπορεί να συγχρονιστεί με άλλες online υπηρεσίες όπως το Google Calendar και τα δελτία καιρού, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Bluetooth ηχείο.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάσαμε τα smart home προϊόντα μας στην αγορά της Κορέας», δήλωσε ο Jo Seong-jin, Πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το καινοτόμο πνεύμα της LG θα ανοίξει το δρόμο προς τη παγκόσμια προώθηση του IoT».

Η συνεχής πρωτοβουλία smart home της LG που είναι σε εξέλιξη, θα εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με σταδιακή επέκταση προς τις διεθνείς αγορές κατά τους προσεχείς μήνες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.