.

Ηλεκτρονικά προγράμματα αναγνώρισης προσώπου σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς εξετάζει η Γερμανία


Ηλεκτρονικά προγράμματα αναγνώρισης προσώπου σκέφτεται να τοποθετήσει σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maizière, στον απόηχο των δύο αιματηρών επιθέσεων από ακραίους ισλαμιστές τον προηγούμενο μήνα στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο υπουργός δήλωσε πως υπάρχει διαδικτυακό πρόγραμμα που μπορεί να προσδιορίσει αν πρόσωπα σε φωτογραφίες είναι διασημότητες ή πολιτικοί.

«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε βιντεοκάμερες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αν ένας ύποπτος παρουσιαστεί και αναγνωριστεί, θα εμφανίζεται στο σύστημα», είπε χαρακτηριστικά. Ο de Maizière πρόσθεσε πως ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμάζεται ήδη για αφύλακτες αποσκευές, τις οποίες η κάμερα αναφέρει έπειτα από μερικά λεπτά.

Ανάλογες τεχνολογικές μεθόδους εξετάζουν και άλλες χώρες, όμως οι Γερμανοί είναι παραδοσιακά επιφυλακτικοί με τις μεθόδους επιτήρησης λόγω των καταχρήσεων από τη μυστική αστυνομία Στάζι στην Ανατολική Γερμανία και την Γκεστάπο υπό τους Ναζί. Η ανησυχία έχει αυξηθεί στη Γερμανία αφότου το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις τον Ιούλιο, μία σε αμαξοστοιχία κοντά στο Βίρτσμπουργκ και μία σε μουσικό φεστιβάλ στο Άνσμπαχ.

Ως αποτέλεσμα, οι διοργανωτές του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, του Oktoberfestτου Μονάχου, έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό απαγόρευσαν τα σακίδια, εισήγαγαν ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις εισόδους και ύψωσαν φράκτες.

Ο de Maizière δήλωσε πως η απαγόρευση των σακιδίων σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο μέτρο, προσθέτοντας ότι έγκειται στους αξιωματούχους της ασφάλειας που βρίσκονται επιτόπου να πάρουν αυτή την απόφαση.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως μεγαλύτερες ουρές, αυστηρότεροι έλεγχοι ή προσωπικές κάρτες εισόδου. Είναι κουραστικό, δυσάρεστο και κοστίζει σε χρόνο, όμως δεν πιστεύω πως είναι περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας», τόνισε.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.