.

Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σε αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ

Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε νέα περιπολικά οχήματα, σε κάποια από τα οποία εγκαταστάθηκε και «Σύστημα Αναγνώρισης Πινακίδων Οχημάτων».


Το συγκεκριμένο σύστημα σε πρώτη φάση εγκαταστάθηκε σε πάνω από 50 οχήματα που έχουν σηματοδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και «πολιτική» εμφάνιση. Το σύστημα αυτό είναι “καλυμμένο” έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην μπορεί να γίνει αντιληπτό σε ποια οχήματα έχει εγκατασταθεί.

Στόχος του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων στα αστυνομικά αυτοκίνητα, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων αλλά και οχημάτων που είναι στοχοποιημένα ότι έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον εντοπισμό και επαλήθευση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ ή οχημάτων με σημαντικές εκκρεμότητες που ενδιαφέρουν τις αρχές, όπως απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, αφαίρεση άδειας, ανασφάλιστα κ.α.

Το κάθε σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων θα συνδέεται με μια βάση δεδομένων της Αστυνομίας όπου θα βρίσκονται οι πινακίδες όλων των οχημάτων με αυτές τις εκκρεμότητες που ενδιαφέρουν τις δημόσιες υπηρεσίες ασφάλειας, έτσι ώστε να γίνεται σύγκριση και ταυτοποίηση τους. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης μέχρι και 15.000 πινακίδων την ώρα, ενώ μπορεί να διαβάσει και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Από τις αρχές του χρόνου και η Κυπριακή αστυνομία έχει ενσωματώσει το σύστημα αυτό σε οχήματα της και μάλιστα έχει ανεβάσει ένα βίντεο που περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.